מאפינס בננה נוטלהאם נהיה כנים, כל דבר שקשור בנוטלה מתקבל אצלנו בברכה, וכשמדובר בשילוב מבורך בין בננה לנוטלה, אנחנו בכלל מבסוטים אש
נועה רוזין
| לאפות, לבשל, לאהוב
| פורסם 11/01/15 09:57
צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב
|
המצרכים (12 מנות):מרכיבים:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים עטרות נייר בתוך 2 תבניות מאפינס. 2 בקערה מועכים את הבננה בעזרת מזלג למחית חלקה יחסית. 3 בקערה בינונית טורפים במטרפה את החמאה, הסוכר והביצה עד לקבלת קצף בהיר. 4 מוסיפים את הבננה המעוכה, השמן, היוגורט ותמצית הווניל וטורפים יחד עד לקבלת תערובת אחידה. 5 בקערה נפרדת מנפים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים את החומרים היבשים לרטובים ובעזרת לקקן מערבבים בעדינות ליצירת בלילה אחידה. 6 בקערה קטנה שמים את הנוטלה והשמן ומחממים במיקרוגל במשך 10 שניות. מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים עד לקבלת תערובת נוזלית ואחידה. 7 ממלאים כל שקע בכף גדושה מבלילת המאפינס (בערך עד 1/3 גובה השקע). 8 מזלפים מעט מתערובת הנוטלה על כל מאפין ומכסים בתערובת המאפינס כך שכל השקעים מלאים עד ¾ גובה. 9 מעל כל מאפין מזלפים עוד קצת מממרח האגוזים ויוצרים צורות אקראיות בעזרת קיסם. 10 אופים במשך 12-15 דקות עד שהמאפים מתייצבים וקיסם שננעץ במרכזם יוצא יבש. >> כל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב" |