פוקאצ'ה משודרגת עם רוקט וחזה אווז מעושןהפוקאצ'ה לא חייבת לבוא ליד משהו, היא לגמרי יכולה להיות מנה בפני עצמה, כשמשדכים לה עלי רוקט טריים וקוביות חזה אווז מעושן שהוקפצו קלות
תומר בלס
| לאפות, לבשל, לאהוב
| פורסם 05/01/15 09:35
צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב
|
המצרכים :לפוקאצ'ה:
לתוספות:
אופן ההכנה:1 בקערה שמים את הקמח, המחמצת והשמרים. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את המים, עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה. 2 בוחשים פנימה את המלח וממשיכים לערבב, עד שמתקבל בצק חלק, נוזלי ודביק. 3 מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בשמן זית. יוצקים את הבצק עליו, מקמחים היטב ומכסים בנייר אפייה או במגבת. 4 מתפיחים במקום חמים כחצי שעה. בינתיים, מחממים תנור ל-200 מעלות. 5 בתום זמן ההתפחה, מזלפים מעל הפוקאצ'ה שמן זית ומפזרים מעל מלח גס ועלי תימין. מכניסים לתנור החם ואופים 20-30 דקות, עד שהפוקאצ'ה מזהיבה יפה. 6 רגע לפני שהפוקאצ'ה יוצאת מהתנור, מקפיצים במחבת מעל להבה גבוהה את קוביות חזה האווז, עד שנתחיו משחימים – משהו כמו 3-5 דקות של טיגון אגב ערבוב. מעל הפוקאצ'ה החמה יוצקים מעט שמן זית, מפזרים את קוביות חזה האווז עם השומן שניגר ממנו. מפזרים מעל את עלי הרוקט בנדיבות וגם את גרידת הלימון. >> כל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב" |