1 שמים את כל המרכיבים מלבד הסוכר והמלח בקערת מיקסר עם וו לישה. מפעילים על מהירות נמוכה, עד שנוצרת תערובת אחידה ונוזלית. מוסיפים את המלח והסוכר ולשים במהירות גבוהה במשך 5-7 דקות.
איך מכינים מחמצת?
2 מעבירים לקערה, מכסים במגבת ומתפיחים בטמפרטורת החדר במשך כשעתיים – הבצק יהפוך להיות רך, גמיש ויציב.
3 מוציאים את האוויר מהבצק, מחלקים ל-8 ומסדרים את החתיכות על שתי תבניות. משטחים מעט כל חתיכה ויוצקים מעל שמן זית ואילו תוספות שרוצים. מכסים בנייר אפייה ומתפיחים 20 דקות נוספות.
4 מחממים תנור ל-240 מעלות. לוקחים תבנית אחת עם לחמים, יוצרים על כל אחת מחתיכות הבצק סימנים עם האצבעות (כדי שלא יתפחו כמו פיתה) ומכניסים לאפייה. אופים 15 דקות, ואז מורידים את החום ל-190 מעלות ל-10 דקות נוספות, עד שמתקבל צבע חום זהוב יפה לבצק והוא נאפה לחלוטין. חוזרים על הפעולות עם התבנית השנייה.
>> כל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב"
>> והנה תבשיל פרגיות משגע