לחם פרנה מרוקאינכון שתמיד תענוג לנגב איתו את הצלחת של החריימה, אבל לחם הפרנה יכול להיות הרבה יותר מזה. סדרו עליו תוספות לבחירתכם, ותיהנו ממאפה שיגרום לכם לרצות להקים בית במרוקו, ועכשיו
תומר בלס
| לאפות, לבשל, לאהוב
| פורסם 28/12/14 11:33
![]()
צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב
|
המצרכים (8 מנות):לבצק:
לתוספות:
אופן ההכנה:1 שמים את כל המרכיבים מלבד הסוכר והמלח בקערת מיקסר עם וו לישה. מפעילים על מהירות נמוכה, עד שנוצרת תערובת אחידה ונוזלית. מוסיפים את המלח והסוכר ולשים במהירות גבוהה במשך 5-7 דקות. 2 מעבירים לקערה, מכסים במגבת ומתפיחים בטמפרטורת החדר במשך כשעתיים – הבצק יהפוך להיות רך, גמיש ויציב. 3 מוציאים את האוויר מהבצק, מחלקים ל-8 ומסדרים את החתיכות על שתי תבניות. משטחים מעט כל חתיכה ויוצקים מעל שמן זית ואילו תוספות שרוצים. מכסים בנייר אפייה ומתפיחים 20 דקות נוספות. 4 מחממים תנור ל-240 מעלות. לוקחים תבנית אחת עם לחמים, יוצרים על כל אחת מחתיכות הבצק סימנים עם האצבעות (כדי שלא יתפחו כמו פיתה) ומכניסים לאפייה. אופים 15 דקות, ואז מורידים את החום ל-190 מעלות ל-10 דקות נוספות, עד שמתקבל צבע חום זהוב יפה לבצק והוא נאפה לחלוטין. חוזרים על הפעולות עם התבנית השנייה.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |