מרק בצל בקערת לחם כפרילחם טוב לא חייב לבוא לצד המרק, הוא יכול גם לשמש בתור הקערה. אחרי שתצלחו בקלילות את הכנת מרק הבצל, מזגו אותו לתוך לחם כפרי טרי עם קצת תימין ופרמזן - ותיהנו מהחורף כאילו הייתם בצרפת
תומר בלס
| לאפות, לבשל, לאהוב
| פורסם 01/01/15 14:20
צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב
|
המצרכים :למרק:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים סיר גדול על להבה גבוהה. מוסיפים את שמן הזית והחמאה וכשהחמאה נמסה מוסיפים את הבצלים. מטגנים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב כ-12-15 דקות, או עד שהבצלים משחימים. 2 בוחשים פנימה את הקמח עד שהוא נספג בבצל ואז מוסיפים את היין. 3 מביאים לרתיחה ונותנים ליין להצטמצם בערך 6 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים. 4 מוסיפים את הציר או המים, התימין ואת מיץ התפוזים, מתבלים בנדיבות במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. 5 מבשלים 20-30 דקות, עד שכל הטעמים מתאחדים ומתקבל מרק סמיך ועשיר. טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל לפי הצורך. 6 מוזגים לקערת הלחם ומגישים עם פרמזן וקורט עלי תימין. >> לכל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב" |