לבבות עוף בבצל ותבלינים מהשוק בעכוטוב, לא חייבים לנסוע לשוק המקסים של עכו כדי להכין את המנה הזאת, אבל בכל זאת, מי שישיג את תבלין המקלובה יקבל לבבות עוף צרובים בערימת בצל ריחני ויגלה עולם חדש של טעמים
אפרת אנזל
| לאפות, לבשל, לאהוב
| פורסם 29/12/14 18:48
צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב
|
המצרכים :מרכיבים:
להגשה:
אופן ההכנה:1 במחבת רחבה שמים את השמן, מוסיפים את הבצל והפלפלים החריפים ומאדים על אש בינונית, עד שהבצל רך ושחום (אך לא שרוף) כ-8 דקות. מערבבים מדי פעם. 2 מזיזים את הבצל לצד המחבת, מגבירים את הלהבה, מוסיפים את הלבבות וצורבים אותם עד שהם משנים את צבעם. 3 מחזירים שוב ללהבה בינונית, מוסיפים את תבלין המקלובה (להשיג בשוק עכו) ומערבבים. 4 מבשלים על אש בינונית-נמוכה כשעה, כאשר כל הזמן דואגים שהתבשיל יהיה עם מעט מאוד נוזלים. כך הלבבות יוצאים צרובים וטעימים ולא מכובסים. אם חסר מים, מוסיפים כף בכל פעם ולא יותר. 5 להגשה, מורחים חומוס על צלחת, עורמים ערימת לבבות ואוכלים. הערה: אפשר להכין גם עם כבדי עוף, אבל אז זמן הבישול מתקצר לדקות ספורות. >> כל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב" |