מודים שלא הכרנו את קבוצת הפייסבוק אמהות מבשלות כשר, עד שבדרך מקרה נתקלנו בה בטיפ הזה, ואימצנו מיד. מרב שלי היא זו שהעלתה אותו בקבוצה, וכשפנינו אליה לבקש לשתף אותו עם כולם היא נענתה בשמחה.
זה הולך ככה: הרבה בשלנים כבר הבינו את השימושיות שבקופסאות הפלסטיק עם שיני השום המקולפות שאפשר לקנות בסופר או אצל הירקנים, בעיקר למשפחות שצורכות הרבה שום בשגרה. אבל גם לקיצור הדרך הזה יש שדרוג נוסף: לפני שמאחסנים את הקופסה במקרר ממלאים אותה בשמן. זה הכל. למה זה טוב? אנחנו שמחים ששאלתם.
השמן ישמר את שיני השום, ויאריך את חייהן באופן משמעותי - ואנחנו יודעים כמה מבאס לקנות קופסה כזאת ואז לגלות עובש על אחת השיניים ולהיאלץ לזרוק את כל התכולה. כשהוא עטוף בשמן הסיכוי שיקרה משהו לשום לפני שתסיימו את הקופסה הוא ממש אפסי.
היתרון השני הוא שלא רק השמן מעניק מתכונותיו לשום, גם השום מעניק לשמן. שמן ששורות בו שיני שום מקבל מן הסתם את הארומה השומית הנהדרת, ויהיה נהדר לתיבול ואפילו לטיגון, עם אקסטרה טעם.
* לפני שהקופצים קופצים, אנחנו רוצים להבהיר: ברור שתמיד עדיף להשתמש בשום ישראלי טרי. הבעיה היא שלא תמיד הוא קיים בהישג יד.