כששוטפים אפרסק יש הרגשה של שליטה: מחזיקים אותו מתחת לברז תוך סיבוב מצד לצד עד שהוא שטוף היטב, הרציניים גם מקרצפים בסבון, וזהו, המשימה הושלמה ואפשר לנעוץ שיניים. בענבים זה קצת יותר מסובך - הם כל כך רבים וכל כך עגולים, שאף פעם לא מרגישים שהם נשטפו די הצורך, והידיעה על הכימיקלים שעלולים להימצא עליהם הופכים את המצב למלחיץ משהו.
איך שוטפים ענבים?
יש שתי דרכים מומלצות לשטוף ענבים באופן שיבטיח שינוקו היטב, ושתיהן כרוכות במוצרים שסביר מאוד להניח יש לכם בבית, שאחד מהם הוא סודה לשתייה, מלכת הניקוי הבלתי מעורערת:
1. שטיפה במלח וסודה לשתייה. שוטפים את הענבים במים קרים, ואז מעבירים לקערה ומפזרים כפית של מלח וכפית של סודה לשתייה. ממשמשים בידיים במשך כדקה, כדי לוודא שהמלח והסודה מגיעים לכמה שיותר מקומות, ושוטפים היטב במסננת.
2. שטיפה בחומץ וסודה לשתייה. שמים את הענבים בקערה וממלאים במים עד כיסוי. מוסיפים 2 כפות סודה לשתייה ו-2 כפות חומץ ומערבבים בעזרת האצבעות. מניחים לענבים לשהות בתמיסה 10-15 דקות, ושוטפים היטב במים קרים.
מתי הכי כדאי לשטוף את הענבים?
הכי מפתה לחזור עם קופסת ענבים הביתה ומיד לשטוף את כולם, כדי להפוך אותם לנשנוש זמין בלי תחנות מיותרות. אז לא, לצערנו זה דווקא לא מומלץ בכלל, כי הלחות של השטיפה תגרום להם להרקיב במהירות גדולה יותר.