זה מעצבן כשזה קורה גם עם סתם עוגה בחושה שפשוט נדבקת לתבנית ומשאירה חתיכות נכבדות מעצמה על התחתית או הדפנות, אבל זה מעצבן פי מיליון כשזה קורה עם עוגה שאפיתם בתבנית קוגלהוף, זו העגולה עם החור באמצע. עוגות שנאפות בקוגלהוף לא אמורות להיחתך מתוך התבנית, אלא לעבור אחר כבוד למגש הפוכות, ולהיראות מדהים. בגלל זה בראו אותן עם דוגמת הגלים החמודה הזו, ולא סתם חלקות.

בעמוד של delish מצאנו פתרון מצוין לבעיה הזאת בדיוק. אבל לפני הפתרון, בואו נבין מה גורם לבעיה: עוגות יכולות לא להשתחרר מהתבנית משלל סיבות, אבל אם הקפדתם על כמויות מדודות, זמני אפייה מדויקים וזמן צינון, ובכל זאת העוגה תקועה - כנראה הסיבה היא שבזמן שהעוגה הצטננה הסוכרים והשומנים שבה התקשו, ונדבקו לתבנית. במצב כזה, כל ניסיון לחלץ אותה כמו שהיא יפגע בפני השטח של העוגה.

בגדול, ההמלצה היא לתת לעוגה להתקרר במשך 15 דקות בלבד ואז להוציא אותה מהתבנית ולתת לה להמשיך להצטנן, אבל אם הזמן הזה כבר חלף, או שקר במיוחד בחוץ, או שזה פשוט לא עבד והעוגה תקועה - הפתרון של delish הוא סופר פשוט: לחמם!

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Delish‎‏ (@‏‎delish‎‏)‎‏

כמובן שאי אפשר לאפות מחדש את העוגה, אבל אפשר להניח את התבנית במים חמים או לעטוף אותה במגבת חמה לרגע קצר. החום ימס מחדש את השומנים והסוכרים, והעוגה תחליק בקלות החוצה מהתבנית. מומלץ לעבור בין העוגה לשולי התבנית עם סכין מריחה או מרית (ספטולה), רק כדי לוודא שאכן הכל השתחרר, ורק אז להפוך.

עוד רגע זאת תהיה התחתית (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
תבניות קוגלהוף הן הטריקיות מכולן | צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako