בשביל ממולאים צריך סבלנות. מילא פלפלים ועגבניות, אבל בשביל כרוב ממולא צריך הרבה ממנה, ואנחנו מה לעשות לא בורכנו. לכן בכל פעם שאנחנו נתקלים בטיפ לקיצור דרך במילוי של עלי כרוב, אוחזת בנו התרגשות קטנה ואנחנו חושבים שהנה, אולי הפעם נצליח להתגבר על המכשול ולהכין עלי כרוב ממולאים (ספוילר: לא קרה).
השלב המפרך היותר בהכנת כרוב ממולא הוא הפרדת העלים. בניגוד לחסה, נגיד, עלי הכרוב מפותלים וכרוכים זה בזה, והם גם לא מאוד גמישים מה שאומר שאם תנסו להפריד סתם כרוב לעליו תקבלו בעיקר עלים שבורים שאינם יפים למילוי. השיטה שאנחנו מכירים היא לבשל את הכרוב מראש, ואז לצנן. כך העלים מתרככים והפרדתם נעשית ללא קושי. אבל בימים האחרונים אנחנו רואים עוד ועוד סרטונים שמציעים דרך אחרת, שאלינו מדברת הרבה יותר: פשוט מכניסים את הכרוב למקפיא ללילה. בבוקר יחכה לכם כרוב צונן ורך עלים, שאפשר לעבוד איתו.
עוד שיטה להכנת כרוב ממולא
שיטת ההקפאה מצאה חן בעינינו מאוד, בעיקר כי היא לא מצריכה שום מאמץ (אולי חוץ מלפנות מקום במקפיא). אבל אי אפשר לציין אותה ולא להזכיר שיטה נוספת שמככבת ברשתות החברתיות, ועשויה למצוא חן בעיני בשלנים לא מעטים, בעיקר חובבי הסימטריה שבהם.

בשיטה הזאת לא משתמשים בעלי הכרוב בשלמותם אלא מתחילים ב"יישור" של ראש הכרוב בסכין עד שמתקבל כרוב מרובע. העלים של הכרוב המסופר כבר קלים הרבה יותר להפרדה. אבל בעיה אחת נשארת: הוא עדיין פחות נוח לגלגול, ומומלץ לתת לו בישול קצר.
מה שבטוח - נהיה לנו חשק עז לכרוב ממולא, ויפה שעה אחת קודם.
.
תגובות