בואו נהיה כנים עם עצמנו: כמות הטיפים למטבח, קיצורי הדרך והטריקים שיוצא לנו לפגוש בגלילות אין סופיות ברשתות היא אסטרונומית. חלקם נראים מגניבים, חלקם לא ישימים, חלקם מצליחים איכשהו לסבך פעולות יומיומיות פשוטות וחלקם בבירור פייק. אבל פעם בכמה זמן מגיע לו איזה טריק אחד ואנחנו מתמלאים בתחושת בושה שרק עכשיו נחשפנו אליו ומתבאסים על כל הזמן שבזבזנו עד היום בדיעבד. 

כזה הוא הטריק שהכרנו עכשיו, לפירוק סופר זריז של כרובית. נכון שלא מדובר פה בפילוט או קיצוב, ועדיין:  המהירות והיעלות של השיטה הזאת מבטיחה כרובית מפורקת תוך מספר שניות, כשכל מה שנדרש זה ניילון נצמד (לא ניסינו, אבל אין סיבה שזה לא יצלים גם עם שקית או זיפלוק נקיים וגדולים מספיק). 

אז איך זה עובד?

ממש כמו בסרטון: עוטפים היטב כרובית שלמה בניילון נצמד כך שתהיה מכוסה מכל הכיוונים, ואז מטיחים את הכרובית העטופה במשטח העבודה מספר פעמים. לאחר מכן מסירים את העטיפה ומגלים כרובית שמפורקת לפרחים - ובמקרה שלנו ה"גזע" אפילו נשמר בצורתו. עכשיו תוהים מה לעשות עם כל פרחי הכרובית הנחמדים האלה? הנה כמה רעיונות טעימים לכל מי שלפתע נתקף בחשק עז לכרובית:

  1. מתכון לכרובית בטחינה. הקלאסיקה של הקלאסיקה - טעמים שהולכים ביחד מושלם ולא סתם הפכו למנת להיט. מי שרוצה לוותר על טיגון יכול כמובן גם לאפות.
    כרובית בטחינה - סטריט פוד (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
    כרובית בטחינה. קלאסיקה | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
  2. מתכון לסלט כרובית על לאבנה. שילוב לא פחות מוצלח, כאן גם עם חיזוק של פלפל חריף, כי למה לא?
    כרובית על לאבנה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
    כרובית על לאבנה | צילום: יעל קצב, mako אוכל
  3. מתכון לשניצל כרובית. נשנוש באמת מושלם, כשניתן להתפרע בגזרת המטבלים. אומנם לא ניסינו בעצמנו, אבל יש לנו תחושה שזה יעבוד מעולה גם באייר פריי למי שיש.
    כרובית שניצל - כרובית קראנצ'ית בתנור (צילום: טליה הדר , אשת סטייל)
    כרובית שניצל - כרובית קראנצ'ית בתנור | צילום: טליה הדר , אשת סטייל