כל בלבוסטע מתחילה יודעת שתמיד צריך בשר טחון במקפיא, אבל באותה נשימה יודעת גם שאין באמת מקום לספונטניות: על הקציצות של יום שני כדאי לחשוב עוד בראשון בערב, כדי להספיק להעביר את הבשר מהמקפיא למקרר ולתת לו להפשיר בקצב שלו.
אז האמת שזה נכון, אבל רק לבלבוסטע של פעם. הבלבוסטע של היום כבר מבלות מספיק זמן בטיקטוק בשביל להכיר את הטיפ הגאוני הבא: מוציאים את הבשר מהמקפיא, מניחים בין שתי מחבתות או שני סירים ותוך שעה הבשר מופשר. העיקרון פשוט, ואפילו מוכר: משטח מתכתי עוזר להפשרה מהירה יותר של מוצרים קפואים, שכן המתכת מוליכה חום בצורה מיטבית, ולכן מביאה את הבשר מהר יותר לטמפרטורת החדר.
ככה זה נראה אצל @morbenaim:
@morbenaim תנסו ותעדכנוו #בשר #אוכלטעים #אוכלבריא #בשרים ♬ original sound -
אז מה החידוש? שכשמניחים בשר קפוא בין שני סירים בעצם מזרזים את ההפשרה שלו משני הכיוונים בו זמנית, מה שמקצר זמנים אפילו יותר. מטבע הדברים, ככל שהבשר יותר משוטח, התהליך יתרחש במהירות גדולה יותר - שכן שטח המגע שלו עם המתכת נרחב יותר. האם נפלנו מהכיסא מהטיפ הזה? לא, אנחנו כבר שנים מפשירים בשרים על משטחים מתכתיים. האם הוא הגניב אותנו, עם התקיפה הזאת משני הכיוונים בו זמנית? לגמרי כן. בקיצור, אימצנו.