כמה פעמים התפתיתם לקנות גאדג'ט או אביזר מטבח, השתמשתם בו בהתלהבות פעמיים וחצי ומאז הוא מעלה אבק בארון? לי זה קרה מיליון פעם: קניתי מכשיר פופקורן כי הילדים לחצו, אבל בסוף החליטו שפופקורן מהשקית יותר טעים; קניתי מטחנת קפה ואנחנו בכלל משתמשים בקפסולות; קניתי סיר ברזל יצוק לתבשילי קדירה - ומאז אני מחכה שיהיה כאן קר. מוכר? הצד החיובי: תתפלאו לגלות איזה שימוש אלטרנטיבי מצאתי לאביזרים האלה ולעוד רבים. אז לפני שאתם מחליטים לזרוק - תעברו על הרשימה הזאת.
הפרדת חלמון וחלבון ביצה בכף מחוררת
כף מחוררת שמיועדת לסינון ירקות אחרי הבישול משמשת אותי גם להפרדת חלמון וחלבון. איך? פשוט מניחים את הכף על גבי קערית ובזהירות שוברים את הביצה מעל הכף. החלבון יחלחל לתוך הקערה.
כף מחוררת אוקסו | מחיר: 69 שקלים באתר
אפיית עוגה במחבת יציקת ברזל
במחבת יציקת הברזל אני נוהגת לטגן ולצלות סטייקים, אבל עכשו יש לה שימוש נוסף: תבנית לאפיית עוגות. העוגה נאפית בצורה אחידה והבצק יוצא פריך במיוחד. פתרון מצוין להכנת טארט טאטן.
מחבת יציקת ברזל לה קרוזה 26 ס"מ | מחיר: 539 שקלים באתר
אפיית לחם בסיר יציקת ברזל
את הלחם הכי מוצלח וטעים שיש אפיתי בסיר יציקת ברזל, זה שיועד למרק ולתבשילי קדירה חורפיים. אפיית לחם בסיר יציקת ברזל (עם המכסה) יוצרת קליפה פריכה ותוך רך וספוגי, פשוט תענוג.
סיר יציקת ברזל לה קרוזה 24 ס"מ | מחיר: 999 שקלים באתר
צליית עוף על צינור חלק מתבנית לעוגת טורט
מכירים את תבניות הטורט עם הבסיס הנפרד? הן יכולות לשמש כמכשיר צלייה נהדר. איך זה נעשה? פשוט מניחים את החלק הפנימי של התבנית - הצינור עם התחתית - בתבנית עגולה עם דפנות, מושיבים על הצינור את העוף השלם, מפזרים סביבו קילו מלח גס, עשבי תיבול ושיני שום, מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לשעה וחצי ומקבלים עוף צלוי פשוט מעולה.
תבנית טורט 24 ס"מ עם בסיס נשלף ארקוסטיל | מחיר: 149 שקלים בחנויות רשת ארקוסטיל קיטצ'ן
מכונת גלידה במעבד מזון
כשאין מכונת גלידה אפשר להכין גלידה ביתית נפלאה במעבד מזון. מקפיאים בתבנית קרח את החומרים (אפשר להוסיף קוביות מפירות העונה), מרסקים בפולסים במעבד מזון חזק, כזה שמסוגל לרסק קרח - ותוך כמה שניות מקבלים גלידה טרייה, בריאה ואוורירית.
מעבד מזון נינג'ה משולב עם בלנדר ושייקר | מחיר: 1,590 שקלים ברשתות השיווק וחנויות החשמל
סחיטת רימונים למיץ ברייסר (מועך תפוחי אדמה)
הרייסר הופך את תפוחי האדמה לפירה במרקם הכי טוב שיש, אבל יש לו עוד שימוש נהדר, במיוחד לראש השנה: בלחיצה, בלי לכלוך, גרעיני רימונים יהפכו למיץ. רוצים עוד רעיון? אפשר לסחוט בו גם תרד מבושל מהנוזלים.
מועך תפוחי אדמה אוקסו | מחיר: 149 שקלים באתר
ריכוך חמאה קשה במגרדת
כשאני מגלה ברגע האחרון שצריך חמאה רכה להכנת עוגה כלשהי - אני פשוט מגררת אותה על מגרדת לגבינה או ירקות. ברגע אחד מקבלים חמאה במרקם מדויק.
מגרדת מיקרופליין | מחיר: 119 שקלים ברשת ארקוסטיל קיטצ'ן
קיצוץ עשבי תיבול בגלגלת פיצה
מסיעים את גלגלת הפיצה על עשבי התיבול קדימה ואחורה - וזהו, הם קצוצים. יותר מהיר ויותר נקי ומדויק מסכין. הגלגלת יכולה לשמש גם לחיתוך בצק מרודד לרצועות או משולשים לבורקס.
סכין לפיצה אוקסו | מחיר: 49 שקלים באתר
מרסקים עוגיות ואגוזים במערוך
המערוך לרידוד הבצק יכול לשמש לחלופין לריסוק אגוזים או ביסקוויטים.
מערוך עץ של ארקוסטיל | מחיר: 54.90 שקלים בחנויות רשת ארקוסטיל קיטצ'ן
טחינת תבלינים במטחנת קפה
מטחנת הקפה שלכם טמונה בארון כאבן שאין לה הופכין? אצלי לא, אני טוחנת בה תבלינים בשעת הצורך, פלפל שחור, ציפורן, קימל וכל השאר. למטחנה יתרון עצום, כי אפשר לקבוע את עובי הטחינה.
מטחנת קפה מורפי ריצ'רדס | מחיר: 149 שקלים ברשתות השיווק וחנויות החשמל
קליית תבלינים ואגוזים במכשיר פופקורן
מכשיר פופקורן חשמלי יכול לשמש גם לקליית תבלינים ואגוזים מבלי שהם יישרפו. מכניסים את האגוזים למכשיר ומפעילים למשך דקה.
מכשיר פופקורן סלמור | מחיר: 115 שקלים בחנויות אביזרי מטבח ובאתר
מכשיר להכנת קעריות אכילות
המכשיר המדליק החדש הזה מיועד להכנת קעריות אכילות מבלילה (דומה לזו של ופל בלגי). אני הכנתי בו קעריות מבצק עלים שקניתי בסופר והגשתי במילוי של סלט ירקות. מתנה מדליקה ומפתיעה לראש השנה.
מכשיר להכנת קעריות אכילות סלמור | מחיר: 149 שקלים בחנויות חשמל ובאתר