בשנים האחרונות אין חצר או מרפסת שלא מתהדרת לפחות ב-2 מכשירים שונים מתוך המבחר הבא: גריל חיצוני, טאבון או מעשנה. יש את המשוגעים לדבר שישקיעו שעות בעישון בשר או הכנתו על הגריל, ויגישו בצד לחמים, פיתות ואפילו פיצות מעשי ידיהם; ויש אותי - שתמיד זה נראה לי כמו יותר מידי נדל"ן, והשקעה גדולה מדי בשביל ארוחת ערב סטנדרטית. אבל כשמציעים מכשיר בגודל סביר שעושה גם וגם וגם? אין מצב שלא נבחן האם טרנד העישון/אפייה בתנור לבנים/גריל חשמלי יסחוף גם אותנו או לא.
בכמה מילים: אז כן, הבנתם נכון, נינג'ה השיקה את הצעד הבא שלה והוא לא כולל אף מכשיר ביתי אחד. המותג החליט שהגיע הזמן לצאת ולהשיק את Ninja Woodfire עם 2 מוצרים שכוללים שלושה מוצרים באחד: גריל-תנור-מעשנה, וטאבון-תנור-מעשנה. אנחנו בדקנו את המכשיר המסקרן יותר מבין השניים: טאבון האובן החיצוני של Ninja (OO103).
למעשה מדובר במכשיר שמחליף את תנור הלבנים המסורתי (ואף מעבר לכך) ברמת הפונקציונליות. מעבר להכנת פיצות בצורה מקצועית בעזרת תוכניות מותאמות אישית, הטאבון כולל גם 7 תוכניות בישול נוספות בניהן עישון, צלייה, אפייה ועוד להכנת מגוון מאכלים שמפתיע שניתן להכין בטאבון.
כבר נזהיר ש: כמו בכל מכשירי הנינג'ה, גם את התנור הזה מכורי ומכורות האקונומיקה לא יוכלו להבריק. מה גם שמצטרפת לכאן אבן שמוט, שהיא הבסיס להכנת פיצה ואותה אי אפשר אפילו להרטיב. אז העצה שלנו היא פשוט לשחרר ולהבין שנקי כמו חדש המכשיר הזה לא יהיה אחרי כמה שימושים.
שני דברים נוספים שצריך לקחת בחשבון הם כבל קצר מדי שמצריך נקודת חשמל קרובה/כבל מאריך, והעובדה שבשביל הטאבון תצטרכו משטח חיצוני. ניתן לרכוש אחד כזה משריג אלקטריק, היבואנים של נינג'ה, בעלות מוזלת של מוזל של 349 שקלים (במקום 699 שקלים) כהטבה לרוכשים ממשווקים מורשים. בהתחשב בעלות הגבוהה שלו ובעובדה שהמכשיר הזה מגיע עם כל, אבל כל מה שצריך, כולל כיסוי נגד גשם, מרדה (כף פיצה) ואפילו כף מדידה ושני סטים של שבבי עץ - היה נחמד אם זה היה מגיע גם עם המעמד כבר בילט אין.
והנה עוד כוכבית גדולה: שומרי הכשרות לא יוכלו ליהנות מכלל הפיצ'רים המגניבים של המכשיר הזה, היות ואין אפשרות לשלב בשר וחלב במכשיר, אז קחו זאת בחשבון מראש.
מעשה שהיה כך היה: האובן שם דגש על שתי אופציות, העיקרית בהן היא כמובן הפיצה. למעשה בנינג'ה מתייחסים בכזאת רצינות לעובדה הזו, שהם השיקו לא פחות מ-6 תוכניות שונות להכנת פיצה: ארטיז'ו (פיצה ביתית) מבצק דק, פיצת ניו יורק נתלשת, פיצה בתבנית עמוקה, קלצונה ופיצה בהתאמה אישית. לכל אחת מהתוכניות מתלווה כמובן מתכון ייעודי בחוברת המתכונים. הנה כבר טיפ ראשון בתור התחלה: אל תסטו ימינה או שמאלה מהמתכון - כי ברגע שתסטו - הכל עלול להתבלגן ובסופו של דבר הפיצה תישרף.
עם התובנה הזו מהר מאוד הבנו שלאחר החימום המקדים (קחו בחשבון 15 דקות לפחות), אם בחרתם במתכון ייעודי משלכם לבצק פיצה (אנחנו למשל מכינים פיצה מקמח מלא), רוב הסיכויים שתאלצו לבלות על יד התנור ולהשגיח עליה כדי שלא יקרה לה כלום.
אבל אל דאגה - באובן, מלבד התפריט המלא בעברית, יש גם את כל הפיצ'רים של הנינג'ה גריל כולל תכנות זמן וחום מראש וספירה לאחור. אחרי 2 ניסיונות פחות מוצלחים (יצא מעט שרוף בקצוות אך עדיין מאוד טעים) עלינו על התזמון המדויק ומכאן הפיצות התחילו לעוף בקצב מסחרר (השתמשנו ב-2 קילו קמח), כולל קלצונה, פיצה דקה ופיצה רגילה. הכל יצא טעים להפליא וקריספי כמו בפיצרייה שווה, כשהשוס התגלה כאשר לנגלה האחרונה הוספנו שבבי עץ וקיבלנו פיצה מעושנת אמיתית.
תוכנית נוספת מעניינת במכשיר היא התוכנית החכמה "צלייה גורמה" שלמעשה פועלת בשני שלבים: הראשון לצריבה וסגירה של הנתח והשלב השני הינו צלייה בטמפרטורה נמוכה לאורך זמן, כך שהנתח יוצא קריספי מבחוץ ועסיסי מבפנים.
מתוך חוברת המתכונים בחרנו לנסות את הפונקציה הזאת גם להכנת כרובית צלויה; והכנו דג סלמון בפיצ'ר "צלייה מקסימלית". לדג הסלמון שוב הוספנו מעט שבבי עץ בתא העישון והתוצאות היו מנה מצוינת וגורפת מחמאות. ההבנה שאפשר להוסיף טעמי עישון לכל מנה שנרצה, בלי מעשנה, היא גיים צ'יינג'ר רציני כאן. בהתחלה הוספנו קצת פחות מכף שבבי עץ - כפי שמצוין בהוראות ההכנה - ויצא עישון עדין מאוד, שגם ילדים התחברו אליו וגם מבוגרים הרגישו את הטעם המיוחד והשונה.
המכשיר, כאמור, מצטיין ב-2 פונקציות עיקריות ,שאחת מהן היא פונקציית עישון איטי וארוך לטעמים עמוקים. תשכחו מ- 12 שעות המתנה או השגחה צמודה לנתח ותיפרדו מהחשש שהכל יתפקשש: המעשנה של נינג'ה מסוגלת לעשן את הבשר בחצי ואפילו בשליש מזמן. רוצים דוגמאות? לעוף שלם ייקח על פי חוברת המתכונים שעה וחצי, לאסאדו בין 3-4 שעות, לבריסקט – 6 שעות ולפרגית, חזה עוף ודג סלמון תספיק חצי שעה בלבד.
לכל הנתחים יש הוראות הכנה מדויקות וכל מה שעליכם לעשות זה להגדיר את החום הרצוי של המכשיר (בין 120-180 מעלות), להניח את הבשר או הדגים ישירות מהמקרר בתוך התבנית, למרוח מעט מאוד שמן ישירות על הנתח, ולחזור להפוך אותו כשהמכשיר יאותת לכם. וכמובן לא לשכוח להוסיף שבבי עץ לתא הייעודי (לרוכשים דרך היבואנית הרשמית תינתן בחינם גישה לסדנה דיגיטלית שצולמה עם המאסטר שף מסימיליאנו וכוללת הסברים חיוניים וטיפים חשובים - מומלץ לצפות על מנת למקסם את הביצועים במכשיר).
הטאבון מיועד לשימוש חיצוני, עמיד בכל מזג אוויר וכולל כיסוי מקורי לאחסון והגנה, פאנל תצוגה מתקדם בעברית, חוברת מתכונים כשרה, ותקע ישראלי תקני להגנה מלאה מפני לחות ומים (מידות: גובה 45.7 ס"מ, רוחב 38.4 ס"מ, עומק 54.6 ס"מ).
לסיכום: לאט לאט מכה בי ההבנה שאולי שאפשר להיפרד לשלום מהתנור הביתי. כלומר, כל עוד מזג האוויר טוב בחוץ, אין שום סיבה הגיונית לא להפעיל את הטאבון האובן החיצוני שלNinja, לזרוק כמה דברים טובים לתוך התבנית או על אבן השמוט, לחתוך סלט קטן בצד וליהנות לנו ארוחת ערב מושקעת של מסעדה.
האופציות היצירתיות של 3 מכשירים במכשיר אחד הן בלתי נגמרות, כאלה שיעיפו את חובבי הבישול לשמיים. אהבנו במיוחד את העובדה שגם שומרי הכשרות יכולים ליהנות כאן משלל הפונקציות, אם כי לא ברמה של להשתמש במכשיר בצורה מלאה. צריך לקחת זאת בחשבון לפני שמחליטים לרכוש את המכשיר.
מחיר: 2,490 שקלים (כולל שנה אחריות מלאה + שנה אחריות נוספת מוגבלת של היבואן הרשמי). להשיג אצל המשווקים המורשים ובאתר שריג היבואנית הרשמית