1. איך מוציאים לב של חסה?
יש לכם ביד חסה אייסברג, ואתם רוצים להוציא לה את הלב, שיישארו רק עלים? סבבה, אז אתם יכולים להתחיל לחפור בפנים עם הסכין ולקוות לטוב, ואתם יכולים ליישם את הטיפ המדליק הזה - ופשוט להטיח אותה בחוזקה במשטח העבודה. מדהים, לא?
>> אם כבר יש לכם חסה אייסברג, למה שלא תכינו איתה את הסלט המהמם הזה?
2. פסטה בבישול מהיר
פסטה היא אחד מהמאכלים האלה שמבשלים מהר - מרגע שמחליטים שזה מה שרוצים לאכול ועד שהיא מונחת במסננת עוברות בערך 20 דקות, כולל הזמן שלוקח להרתיח את המים. אז מה, יותר מהר מזה? התשובה היא כן! הרבה יותר מהר מזה! אם תשרו את הפסטה שלכם במים למשך שעתיים עד לילה שלם, ייקח לה רק דקה אחת להתבשל. פסיכי? לגמרי.
3. טיגון מזורז של בצל
רוצים בצל מוזהב ומקורמל יפה יפה, אבל אין לכם סבלנות לעמוד מעל המחבת עד שזה יקרה? אין בעיה. שלפו מהמגירה את אבקת הסודה לשתייה שלכם - כן כן, זו שאתם משתמשים בה כשאתם מכינים עוגיות - והוסיפו קמצוץ ממנה לבצל שבמחבת. אבל לא יותר מרבע כפית על כל חצי קילו בצל, אחרת אתם מסתכנים בטעם לוואי. ההסבר: העלאת ה-PH (כלומר הבסיסיות) מזרזת את התהליכים במחבת. להסבר מפורט ומלא אתם מוזמנים להסתכל פה.
4. הדרך הכי נוחה לגרר גבינה צהובה על פומפייה
אם אתם מאלה שמגררים גבינה צהובה בבית, ולא קונים אותה מוכנה מהסופר - הטיפ הזה יכול לשדרג לכם מעט את החיים. רגע לפני שאתם מפגישים את גוש הגבינה עם הפומפייה, התיזו על הפומפייה שכבה דקיקה של שמן. הגירור יהיה חלק ונעים יותר.
5. הסרת גרעיני תירס
עד היום, כשנדרשנו לחתוך את גרעיני התירס מהקלח, עשינו את זה על קרש חיתוך. זה נוח למדי, אף שאחר כך צריך לגרוף את גרעיני התירס מן הקרש לקערה. הטיפ הזה הוא למי שרוצה לשדרג את החוויה מ"נוח למדי" ל"נוח לאללה": הניחו קערה קטנה הפוכה בתוך קערה גדולה, ועליה יצבו את התירס לחיתוך. באופן הזה הגרעינים ייפלו היישר לקערה, והנה חסכתם כמה דקות בחיים.
>> והנה מתכונים מעולים עם תירס טרי
6. הסרת הגרעין של האבוקדו
את הטיפ הזה אנחנו כבר מכירים ומיישמים זמן מה - אבל לטובת מי שטרם פגש אותו, הנה הוא כאן: בשביל להוציא את הגלעין מאבוקדו חצוי פשוט נועצים בו סכין חדה (אבל דיק באלאק, תעשו את זה בזהירות), והופ - הוא בחוץ. ואם אתם כבר בעניין, בואו לראות גם איך מונעים מאבוקדו להשחיר.