תפוח אדמה אפוי (צילום: Ksenia Kozlovskaya, Istock)
תפוח אדמה. יש הרבה שיטות להכין אותו במיקרו, הנה כמה מהן | צילום: Ksenia Kozlovskaya, Istock

תפוחי אדמה

בשביל להכין תפוח אדמה במיקרו מה שצריך, בגדול, זה תפוח אדמה ומיקרו. אם תיקחו תפוד, תניחו אותו על הצלחת המסתובבת ותניחו לו להתבשל בחום גבוה איזה 8 דקות, תקבלו תפוח אדמה במיקרו. זה הבסיס. מעל הבסיס הזה כל אחד מוסיף את הטריקים שלו. הנה ההצעות שלנו:

תפוח אדמה שלם: לוקחים תפוד (מהסוג שמומלץ לאפייה) ושוטפים אותו היטב. אם אתם מאלה שאוכלים את הקליפה (אל תתביישו, גם אנחנו!), כדאי ממש לקרצף אותה. מנגבים טוב טוב, ומורחים בטיפה שמן זית ומלח (לא חובה). דוקרים את התפוד במזלג 3-4 פעמים (גם כדי לאפשר לאדים לצאת וגם כדי למנוע מהתפוד להתפוצץ, מה שנשמע כמו חוויה לא סימפטית בכלל). עכשיו האוכלוסייה נחלקת לשניים: ישנם אלה שמניחים את התפוד על צלחת המיקרו ונותנים לו להיאפות ככה, כמו שהוא, וישנם אחרים שעוטפים אותו בנייר מגבת לח, וכך אופים. היתרון של שיטת נייר המגבת הוא שכך הלחות נשמרת בתוך התפוד, והוא גם פחות מתכווץ. לתפוד הממוצע ייקח בין 6 ל-12 דקות להיות מוכן - אין לכם דרך לדעת אלא לבדוק אותו בכל כמה דקות בעזרת מזלג. רוצים להכין שני תפודים במכה? אין צורך להכפיל את זמן האפייה, אלא רק להוסיף שני שליש ממנו (למשל: אם תפוד אחד נאפה לכם ב-10 דקות, בשביל שני תפודים תצטרכו להפעיל את המיקרו ל-16 דקות). ממתינים 5 דקות וזוללים.

צ'יפס במיקרוגל (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
צ'יפס במיקרו. את זה אתם חייבים לנסות! | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

תפוח אדמה פרוס: שוטפים היטב את התפוד, ופורסים לפרוסות לא מאוד דקות - משהו כמו חצי ס"מ. מסדרים על צלחת בשכבה אחת ומכסים בניילון נצמד. מכניסים למיקרו למשהו כמו 5 דקות (עד שמזלג ננעץ בקלות), מסירים בזהירות רבה את הניילון וממליחים.

פרוסות תפוחי אדמה עם שום ורוזמרין: מערבבים 2 שיני שום פרוסות עם כף שמן זית ועם ענף או שניים של רוזמרין. מעבירים לכלי לבישול במיקרוגל, מכסים ומפעילים על חום מקסימלי לבערך דקה, עד שמתחילים להריח את השום. פורסים שני תפודים (משהו כמו 600-700 גרם) עם קליפה אדומה דק דק (רצוי עם מנדולינה) ומוסיפים לכלי. מכסים ומפעילים ל-13-15 דקות נוספות, עד שהתפודים מתרככים. מתבלים במלח ופלפל ומגישים. מתכון של מרתה סטיוארט.

צ'יפס במיקרו: אם במקרה פספסתם את מתכון המופת הזה, של צ'יפס ללא טיגון במיקרו, אתם חייבים לנסות גם אותו.

בטטות

שוטפים זוג בטטות טוב טוב (כדי להרוויח את מיטב הערכים התזונתיים מומלץ תמיד להכין בטטות בשלמותן ובקליפתן). דוקרים במזלג 4-5 פעמים, ומכניסים למיקרו ל-5-9 דקות.

ביצים

עם ביצים העניין קצת פחות פשוט, ובעיקר יותר מסוכן. אין צורך לחשוש, רק לזכור את כלל הברזל הבא: לעולם לא מכניסים למיקרו ביצה בקליפתה, אלא אם כן היא מכוסה במים רותחים. יש? אפשר להמשיך.

ביצה קשה במיקרו: ממלאים קערה חסינה למיקרו במים, אבל לא עד הסוף (משאירים בערך 2.5 ס"מ). מחממים את המים במיקרו עד שהם רותחים. מכניסים פנימה את הביצים בזהירות רבה מאוד מאוד. מכסים את הקערה בצלחת (כדי למנוע בלגן במקרה שהביצים יתפוצצו), ומפעילים את המיקרו ל-8 דקות על עוצמה בינונית. משאירים את הביצים בקערה עם המים עוד 8-10 דקות, להשלמת הבישול. מוציאים לקערת מים קרים.

ביצים קשות (צילום: thinkstock)
נגמר הגז? אין שום בעיה! ביצים קשות אפשר להכין גם במיקרו | צילום: thinkstock

חביתה במיקרו: הבעיה העיקרית של חביתות (או אומלטים) במיקרו היא הצבע. לא משנה כמה טעים זה יוצא, יש משהו בלבנוניות הזו, שממשיך להרתיע. אז לזה אין לנו פתרון - ועדיין, שווה לנסות, ולו רק בגלל שהמתכון הספציפי הזה מלכלך רק כלי אחד. שוברים שתי ביצים לתוך ספל גדול. מוסיפים שתי כפות של חלב או שמנת מתוקה, ואז כל תוספת שרוצים: גבינות, עשבי תיבול, נקניקים, ירקות, הכל. ממליחים, מפלפלים וטורפים. שמים במיקרו למשהו כמו שתי דקות. זהו, מוכן.

אורז

אורז הוא מאכל שקלאסי להכין במיקרו, ולא רק אם בדיוק נגמר הגז. אם יש כלי ייעודי לבישול במיקרו זה מעולה - אם אין, מסתפקים בפיירקס (אבל כזה שיש לו מכסה). מערבבים בקערה כוס אורז, שתי כוסות מים (אפשר טיפה פחות), שלוק שמן (בערך כף), מלח ותבלינים לפי הטעם. סוגרים ומכניסים למיקרו ל-10-15 דקות. מאווררים קצת במזלג, וזוללים.

תפוחי עץ

עוד אחד של מרתה סטיוארט: ממלאים כלי פלסטיק שמיועד למיקרו במים עד גובה ס"מ וחצי. מסדרים בפנים 8 תפוחים מנוקים מהליבה. מכניסים לכל תפוח (במקום הליבה) שתי קוביות סוכר קטנות. מפזרים קינמון ומיץ מחצי אשכולית (אפשר גם לגרר פנימה קצת מקליפת האשכולית). מחממים במיקרו ל-6 דקות (או עד שהתפוחים רכים), ומגישים עם כפית ריבה.

אין תמונה
הכי נוח. כלי ייעודי לבישול במיקרו, קוקסטור

פנקייק

יש משהו מגניב בלהכין פנקייק במיקרו - אבל ראו הוזהרתם: אם לא תכסו אותו בכמות נאה של סירופ מייפל או שוקולד, המראה שלו יהיה לא מאוד אטרקטיבי. אין מה לעשות, לסימן הצריבה של המחבת לא יכול להיות תחליף. מכינים בלילה רגילה של פנקייקס (קמח תופח, ביצים, סוכר, חלב) ומשמנים צלחת שטוחה בחמאה. מוזגים מהבלילה לצלחת, מכניסים למיקרו ומפעילים לדקה. שופכים סירופ בנדיבות וזוללים.

תירס

כדי להכין תירס במיקרו מספיק להכניס אותו ל-2-3 דקות בעוצמה מרבית (אגב, הוא ימשיך להיראות לא מבושל, אבל בטעם הוא יהיה מעולה). אבל בשביל להגיע לתוצאות הכי טובות - נסו להשיג תירס שעדיין עטוף בעלים (ולא רק מצד אחד). עכשיו קטמו קצה אחד של הקלח (ראו בסרטון), והכניסו למיקרו. האדים שייכלאו בין התירס לעלים יעשו את כל העבודה - ולכם רק יישאר להוציא את התירס (בזהירות, נורא חם) ולשקשק אותו החוצה מהעלים שעוטפים אותו.

>> ויש כמובן את עוגת השוקולד האישית שאופים במיקרו

מה הטיפים שלכם לבישול ואפייה במיקרו?

>> ארוחה ב-20 דקות: פסטה מהירה וסופר-טעימה (לא, לא במיקרו)
>> והנה המתכון לעוגה שדיירי האח הגדול קיבלו ממיקי שמו