בימינו מחבתות נון-סטיק הן כבר עניין שבשגרה. עד כדי כך, שאם אנחנו מטגנים קציצות והציפוי שלהן נדבק לנו לקרקעית אנחנו ממש נדהמים, לא פחות, מגודל השערורייה - שהרי ידוע שהמחבת אמורה לעבוד אצלנו, ולא אנחנו אצלה. אז לאחרונה גילינו ששוק המחבתות שדבר אינו נדבק אליהן עולה מדרגה - עם מחבתות שהן כל כך נון-סטיק שאפילו אם לא תשתמשו כלל בשמן הן יישארו נקיות.
בכמה מילים: מכירים את המותג לוק אנד לוק? זה מקופסאות הפלסטיק, שבזכותן זנחנו את הקופסאות של בלדי עם המכסה האדום והתחלנו לאחסן אוכל באופן הרמטי, כמו אנשים בוגרים? אז אותו מותג אחראי עכשיו גם לליין חדש של סירים ומחבתות ששמו stone, וייחודו בציפוי המורכב משש שכבות שונות, עם שלושה חומרים טבעיים שונים של קרמיקה, אלומיניום ושיש. לדברי החברה מדובר בטכנולוגיה שהייתה מוכרת עד כה רק מתחם האווירודינמיקה והאוניות, שיוצרת עמידות גבוהה מפני קורוזיה, ועל זה אין לנו אלא לומר: מה שטוב למטוסים כנראה טוב גם לביצה עין שלנו.
כבר נזהיר ש: מדובר במוצרים יקרים - ברמת ה-150 שקלים למחבת בקוטר 20 ס"מ (שזה קטן לאללה), 180 לקוטר 26, שהוא כבר הרבה יותר סביר, ו-300 שקל לסיר של 4 ליטר וחצי. אם אתם מצויים בשוק הסירים האיכותיים אתם בוודאי יודעים שמדובר בסכומים סבירים, אבל ככה, מבחינה אבסולוטית, מדובר ללא ספק בהרבה כסף. לרכישה.
מעשה שהיה כך היה: אפילו חביתה אפשר להכין במחבת הזו בלי שמן, השוויצו בחברה, ואנחנו החלטנו לבדוק. התשובה היא אחת וחד משמעית: אפשר גם אפשר, בלי שום בעיה. הכנו בה עין, היינו סקפטיים, אבל בסוף התהליך העברנו אותה לצלחת בקלות מעוררת השתאות.
נרגשים מביצת העין ניגשנו לדפוק שניצלים, כדי לבדוק אילו איכויות תגלה המחבת במשימת הטיגון האמיתי. ובכן, מכיוון שאת השניצלים טיגנו עם שמן, ולא מעט ממנו, ההשפעה של הציפוי הביוני פחות באה לידי ביטוי, אף שבהחלט שמנו לב שפיזור החום היה אחיד יותר מאשר בכל מחבת אחרת שהשתמשנו בה. אם במחבת הקבועה שלנו אנחנו כבר רגילים שאת השניצלים בצד המרוחק מאיתנו יש להפוך הרבה לפני השניצלים הקרובים אלינו - הרי שמחבת הסטון היוקרתית הראתה שאצלה אין איפה ואיפה. לא משנה איפה דולקת הלהבה - כל השניצלים מקבלים אותו יחס. שמחה שלישית, אחרונה ואולי גדולה מכולן פקדה אותנו כשהגענו לשלב הדחת הכלים. המחבת הזו מתנקה בקלילות שאין שנייה לה - כי כשדברים לא נדבקים, לא צריך לקרצף אותם אחר כך. אלמנטרי.
>> בפעם שעברה בדקנו תבנית להכנת טוסט במיקרו!
בשורה התחתונה: הסדרה החדשה של לוק אנד לוק הצליחה לשנות את האופן שבו אנחנו מסתכלים על מחבתות. אם פעם חשבנו שהן נחלקות לכאלה שאין להן ציפוי נון סטיק והן ממררות את החיים וכאלה שיש להן ציפוי נון סטיק והן לא ממררות את החיים - הרי עכשיו נוספה קטגוריה שלישית. עד שנמצא שם טוב יותר, נקרא לה "האמ-אמא של הנון סטיק", אבל וואללה, מגיע לה יותר.