בתור מי שכותבת על כלי מטבח במסגרות שונות כבר הרבה מאוד שנים, גאדג'טים הם הפטיש שלי - זה יכול להיות פטנט שמסלסל ירקות, מכסה שיציל אותי מריחות טיגון או שולה פסטה שגם מגרר גבינה. לפעמים אני קונה משהו בלי לדעת מה בדיוק הוא עושה או איך משתמשים בו, ולפעמים אני רוכשת סתם משהו שמסקרן אותי ואני לא יודעת אם בכלל אשתמש בו אי פעם. כן, אני מודה, יש גם כאלה שלא ממש חייבים לתפוס מקום בארון הכלים הביתי, אבל כיף שיתווספו לאוסף. כאלה בדיוק הם החפיצים הבאים.
1. יודעים מה מבאס? לקנות בננות ולהניח אותן בקערה בידיעה מוחלטת שתוך יומיים הן יבקשו להיות חלק מעוגה או לפגוש מקרוב את שקית הזבל. מה עושים? תולים את הבננות על עץ הבננות של Monkey ג'וי, וכך הן נשארות טריות לאורך זמן.
מחיר: 74.90 שקלים | להשיג ברשת חנויות רונילה
2. אצלנו בבית ארוחה בלי שניצלים היא לא ארוחה. אבל מה עושים עם ריח הטיגון? המכסה לסיר ולמחבת של Roso Aria מצליח לנטרל את ריחות הטיגון והבישול ועל הדרך גם קולט את מרבית האדים. המכסה מצויד בפילטר פחם ומתלבש על כל סיר ומחבת בקוטר 24 עד 26 ס"מ.
מחיר: 249 שקלים | להשיג בחנויות לאביזרי מטבח
3. כן, אנחנו מכירים מגלעני זיתים מאז שאנחנו זוכרים את עצמנו, אבל מגלען הזיתים והדובדבנים מבית Oxo עושה את העבודה בקלות ובזריזות ראויות לציון, עם מגן שקוף שמונע התזה של מיץ לכל עבר. כן, גם כשמגלענים דובדבנים. הידית מרופדת, רכה ומונעת החלקה גם כשהידיים רטובות.
מחיר: 89 שקלים | להשיג כאן
4. מחפשים תחליף לפסטה הרגילה? עם המחדד/מסלסל הירקות מבית Oxo אפשר להכין ספגטי קישואים או סתם סרטים מסולסלים מפירות וירקות. והכי טעים מהכל? ספירלה ארוכה מתפוח אדמה שהופכת לצ'יפס מדהים.
מחיר: 429 שקלים | להשיג כאן
5. משפחת נסי, היא המפלצת מלוך נס, כוללת שלושה גאדג'טים מגניבים: אמא נסי מתפקדת בתור מסננת, נסי ג'וניור היא מצקת ובייבי נסי עוזר להפוך כוס מים רותחים לתה או לחליטה.
מחיר: 140 שקלים | להשיג כאן
6. נכון שאולי אפשר להסתדר בלי הקסם שלה, אבל מנדולינה היא באמת משהו שכיף שיהיה במטבח הביתי, במיוחד אם זו המנדולינה הקומפקטית של Oxo. פורסים בה ירקות ופירות בעוביים שונים, חותכים מקלות ג'וליאן והכל בהזזת מחוג. אני פורסת בה תפוחי אדמה לצ'יפס דקים (שיוצאים אחרי הטיגון קריספים במיוחד), סלק לקרפצ'יו, וגם מכינה עיגולי קישואים לפיצה ופרוסות דקיקות של תפוז לעוגה או לסלט. המנדולינה מצוידת בכובע מגן קפיצי שמאפשר לפרוס את הפרי או הירק עד הסוף. בנוסף, הידית רכה ונוחה לאחיזה. בקיצור, כיף גדול.
מחיר: 319 שקלים | להשיג כאן
7. בהתחלה גיררתי שוקולד מריר איכותי קר במגררת השוקולד של Microplane מעל טירמיסו. אחר כך המשכתי לפזר עוד שוקולד על הגלידה של הילדים ועל הקפוצ'ינו של המבוגרים. כיף גדול.
מחיר: 69.90 שקלים | להשיג ברשת Arcosteel Kitchen
8. סיר החרס של Baker יוציא לכם את תפוחי האדמה כאילו הם בילו שעות בתוך מדורה לוהטת. אצלי הוא הפך לסיר לקליית ערמונים, והם יוצאים ממנו עסיסיים, מלאי ריח, לא שרופים ומתקלפים בקלות. מושלם לחורף.
מחיר: 199 שקלים | להשיג ברשת Arcosteel Kitchen (את המספריים ניתן להשיג אצל דוד הירקן ברמת השרון - 03-5471699)
9. אמנם הוא נראה כמו כותש שום ענק והוא תופס יותר מדי מקום בארון, אבל הרייזר מבית Joie הוא חפיץ שלא הייתי מוותרת עליו. הוא כותש את תפוחי האדמה לפירה מושלם, אוורירי, קליל ואחיד, כמו ששום כותש אחר לא עושה. אפשר לכתוש בו גם ביצים לסלט, כבד, רסק לתינוקות, לסחוט בו את מי הבישול של התרד ולהפריד את קליפת התפוח האפוי מהרסק.
מחיר: 99.90 שקלים | להשיג ברשת חנויות רונילה
10. אצלנו אוכלים ספגטי כמעט כל יום, והכף המשולבת לפסטה של Sagaform מככבת אצלנו תמיד. הכף משמשת למדידת כמות הספגטי לפני הבישול, לגירוד גבינה, ובנוסף היא גם שולה את הספגטי מסיר הבישול בקלות. שווה וחוסך מקום במגירה.
מחיר: 79.90 שקלים | להשיג כאן וברשת חנויות הסוהו
11. תמיד חשבתי שלאפות חלה בבית זה עסק מסובך. אז זהו, מתברר שלא. מכינים את הבצק, מעבירים לתבנית הסיליקון לחלה של Silikomart לתפיחה שנייה ואופים. תצא לכם חלה מושלמת, תפוחה וקלועה, כאילו עבדתם עליה שעות.
מחיר: 99 שקלים | להשיג בחנויות לאביזרי מטבח
12. הנה פטנט מדהים שבזכותו כבר לא צריך לרדד את הבצק לפי העין: מבריגים זוג טבעות בעובי הרצוי משני צדי המערוך המתכוונן מבית Joseph Joseph - והבצק לעוגיות החמאה, לפאי התפוחים או לכל מאפה אחר מרודד, אחיד ובעובי מתאים.
מחיר: 159.90 | להשיג כאן וברשת חנויות הסוהו