מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

קצצת בצל, או שאתה ממש מבואס לראות אותי?

בדקנו משקפיים מיוחדים לחיתוך בצל, גאדג'ט מגניב שאמור לחסוך לנו הרבה דמעות במטבח. נו, וזה עובד?

דנה בר-אל שוורץ
פורסם:
אין תמונה
הקישור הועתק
אין תמונה
המשקפיים. מה, לא יפים?

בכמה מילים:אם היינו מקבלים שקל על כל שיטה כושלת לפתרון בעיית חיתוך הבצל, היינו יכולים לממן איש שיקצוץ את הבצל בשבילנו. כל מי שניסה יודע שאף אחת מהשיטות האלה לא עובדת – לא גפרור בפה, לא מים בגרון, לא רון בלב ולא את ביד.

את המצוקה הקיומית הזו ניסתה לפתור חברת RSVP האמריקאית, בעזרת המשקפיים שלהלן. המשקפיים אמורים למנוע את חדירת אדי הבצל לעיניים, ולחסוך לנו את הצריבה והדמעות. לצורך כך הם מצוידים בשכבה של ספוג מוקצף שאוטמת את החלל שבין המשקפיים לעיניים – קצת כמו משקפי צלילה, רק פחות לוחץ ומעצבן. (97 שקל, להשיג ב-kitchenworks)

כבר נזהיר ש:הפתרון, מקסים ככל שיהיה, לא פונה לקהל קצרי הראייה (למעט בעלי עדשות המגע), שכן אי אפשר להרכיב את משקפי הפלא על עוד זוג משקפיים – זאת בעיה ראשונה. בעיה שנייה היא שמידת המשקפיים אינה מן הגדולות, נגיד את זה כך, והם לוחצים על הרקות והפנים באופן שלא מאפשר לך לשכוח שהם שם. בעיה שלישית ואחרונה היא החזות הדבילית שמשווים המשקפיים לחובשם, אבל את זה דווקא מצאנו חינני.

מעשה שהיה כך היה:גייסנו גברת נכבדה ללא בעיות ראייה וציידנו אותה בשני בצלי ענק. הגברת ידועה בעיניה הרגישות, ולמעשה די שיחתוך אדם בצל בחדר הסמוך, והיא תפרוץ בטרוניה ותחל לשפשף בעיניה. הגברת חבשה את המשקפיים, והחלה לקצוץ. קצצה וקצצה עוד, המשיכה לקצוץ ושוב קצצה, קצצה וקצצה וקצצה – וראו זה פלא, אף לא דמעה אחת!

לסיכום:גאדג'ט מגניב ויעיל, מאלה שאולי תתפדחו לקנות לעצמכם – אבל בשביל זה יש חברים (עם עיניים רגישות וגם סתם חובבי צעצועים).

מצאתם טעות לשון?