הרשת מלאה בסרטוני How To שמסבירים לנו ההדיוטות אינספור דברים: החל מאיך קושרים שרוכים בצורה יצירתית, דרך איך פותחים מכונית בעזרת כדור טניס ועד איך בונים לבד קאנו. גם בתחום המטבח לא חסרים סרטונים שמסבירים לנו איך להכין קרם פטיסייר, או למלא תרנגול הודו. אספנו בשבילכם עשרה טיפים קטנים ומוצלחים, שיחסכו לכם כמה דקות מהחיים וישדרגו לחלוטין את חיי המטבח שלכם.
1. לקלף שום זה לא הדבר הכי קל בעולם. נכון, אפשר למחוץ את השיניים וכך לקלף אותן בקלות, אבל מה עושים אם רוצים לשמור על צורת השיניים? כך תעשו זאת בפחות מ-10 שניות:
2. נמשיך עם קילופים מהירים. גם קילוף של ביצה קשה יכול לתסכל. או שהיא מתקלפת במכה אחת, או שהקליפה נדבקת ונשברת לפיסות קטנות ומעצנות. למה שלא תנסו את הדרך המהפכנית הבאה:
3. לא תמיד מקלפים תפוחי אדמה ישר מהסיר, אבל יש מתכונים כמו ניוקי, בהם תפוח אדמה לוהט הוא הכרחי לתוצאה הסופית. במקום לשרוף את קצות האצבעות, מה עם להכניס את התפוד למי קרח ל-5 שניות? לא רק שהמעטה החיצוני יתקרר במהירות בעוד שהתוך ישאר חם, תוכלו גם לקלף אותו בשניה אחת.
4. מי שמשתמש בג'ינג'ר בבישול, יודע ש - א. זהו שורש יקר. ב. שיש הרבה פחת בקילוף שלו. חבל לבזבז ג'ינג'ר טוב שנזרק עם הקליפה לפח בגלל קילוף בסכין או קולפן ירקות. תאימנו או לא, הדרך הטובה ביותר לקלף ג'ינג'ר, היא בעזרת אחד הפריטים הכי נפוצים במגירת הסכו"ם שלכם.
5. בצל. רק מהמילה הזאת עולות לנו דמעות בעיניים. מה לא ניסינו? משקפיים מיוחדים, לעיסת מסטיק מנטה תוך כדי חיתוך, חיתוך מתחת למים, ליד מים זורמים, ליד חלון פתוח ועם חתול על הראש. כלום לא עזר, הדמעות ממשיכות לזלוג. מתברר שהסרת חלק קטן מהבצל, מנטרלת לחלוטין את כל הבכי.
6. לא בטוחים אם הביצים שבמקרר עדיין טובות לשימוש? אומרים שכדאי לפתוח אותן ולהתסכל על צמיגות החלמון. ומה אם אנחנו רוצים להכין ביצה קשה? הפתרון - כוס מים וזוג עיניים. קבלו:
7. טיפים לשימוש נכון בסכין יש ברשת כמו מים, כי הרי כולנו נשמח לקצוץ כמו שפים אבל לשמור על האצבעות שלנו בחתיכה אחת. הנה סרטון בסיסי של דקה וחצי שיסביר לכם את צורת האחיזה הנכונה, ושתי דרכים לקיצוץ עשבי תיבול:
8. פחיות ובקבוקי שתייה חמים הם השטן. המרחק ביניהם לבין שתייה קרה ומרווה הוא רק כמה מעלות, אבל עבור החך הצמא מדובר בהבדל של שמיים וארץ. הנה טיפ להיט שיהפוך את בקבוק הבירה הפושר שלכם, לבקבוק צונן תוך 2 דקות. הסוד הוא בשימוש במי קרח ומלח. המלח מוריד את טמפרטורת הקיפאון של המים, מה שגורם להם להיות קרים יותר מ-0 מעלות. מי שרוצה להבין איך זה עובד באופן מדעי, הנה ההסבר של מכסחי המיתוסים: חלק א | חלק ב.
9. שוב נתקעתם עם יין אבל בלי פותחן? יש עשרות שיטות לפתוח בקבוק יין ללא פותחן, אבל אין ספק שהשיטה הצרפתית היא האלגנטית ביותר. כל מה שצריך זה בקבוק, נעל וקיר:
10. ונסיים עם המטלה הכי פחות אהובה עלינו במטבח - ניקוי סירים מטונפים. זה שלא צריך לקרצף יותר מדי, אלא להשרות - כולם יודעים. אבל עם מה להשרות? סבון כלים, אבקת כביסה, סודה לשתייה או מסיר שומנים? הנה אחד הפתרונים:
אהבתם את הכתבה? תנו לה בלייק!