בימים האחרונים, לאן שאנחנו לא מסתכלים קורצים אלינו מנגואים בכתום וירוק, עם הניחוח המתוק וההבטחה הגדולה שמתחת לקליפה הדקה מסתתר עולם שכולו טוב. תכלס, מנגו הוא פרי שלא מאכזב - לא משנה איפה תקנו ומתי תאכלו אותו - סביר להניח שיהיה לו טעם מתוק של גן עדן, ובלבד שהוא מספיק בשל. הבעיה עם הפרי הזה היא אחרת, והיא קשה - ממשק המשתמש שלו פשוט מבאס. לצורך העניין, זה די מדהים שהשנה היא 2013 ועדיין רוב האנשים שאוכלים מנגו זורקים בלי לשים לב בערך 30 אחוז ממנו, וה-70 הנותרים מותירים אותם מטונפים ודביקים כאילו היו תינוקות בני יומם, שזו להם חוויית האכילה הראשונה. אז מה עושים? פשוט עושים את זה נכון.
מנגו - הוראות שימוש
1. נוטלים מנגו נאה ובשל.
2. מניחים את המנגו על קרש חיתוך וחותכים אותו משני צדדי הגלעין, כמה שיותר קרוב לגלעין הקשה.
3. לוקחים סכין קטנה וחורצים צורה של שתי וערב על בשר המנגו. מגיעים עם הסכין כמעט עד הקליפה, אך לא פוצעים אותה.
4. אוחזים בשני צדי הקליפה החיצונית, ודוחפים את בשר המנגו החוצה כך שריבועי המנגו יבלטו. עכשיו אפשר לאכול אותם ישירות, אבל אפשר גם לחתוך אותם בעדינות לתוך קערה - ובקלות מפתיעה.
5. את בשר המנגו שנותר מסביב לגלעין מחלצים כך: יוצרים חתך קטן בקליפה ומקלפים אותה בזהירות. חותכים בעזרת סכין כמה שאפשר מהמנגו שמסביב לגלעין ואת זה חותכים לקוביות.
רוצים עוד שיטה? קבלו:
1. קולפים את המנגו בעזרת קולפן ירקות.
2. חותכים רצועות מהמנגו, מסביב לגלעין (זהירות, זה חלקלק). אפשר להשאיר אותן כך, או לחתוך אותן לקוביות קטנות.
צפו בסרטון שמסביר את 2 הדרכים:
ובונוס: איך בוחרים מנגו בשוק?
בחרו במנגואים בעלי צבעים ללא פגמים, זאת אומרת בלי כתמים כהים או מכות נראות לעין, שמבשרות שחיי המדף שלו מתקרבים אל קצם. מנגו מוצק מדי הוא מנגו לא בשל - המנגו צריך להיות מוצק, אך כשלוחצים עליו מרגישים שהוא מעט רך מבפנים.
אם קניתם מנגו לא בשל השאירו אותו בקערת הפירות שמחוץ למקרר עד שהוא מתרכך מעט. אחר כך העבירו אותו למקרר, שם הוא יכול להישמר כשבוע-שבוע וחצי.
יש לכם עוד טיפים בשבילנו? ספרו לנו בתגובות