אם תשאלו את בשלני הרשתות החברתיות, יש רק מחלוקת אחת שהם לא מצליחים לפתור כבר שנים: נינג'ה גריל- מכשיר קסם או עוד מכשיר על השיש? המכורים יישבעו שהוא שינה את חייהם, מהצד השני יעמדו בעיקר אלו שהרימו ידיים מוקדם מידי ומכורי הניקיון. לרגל יציאתו של הדגם החדש EG203, שיחליף את הדגם הראשון והפופולרי AG301, בדקנו מה השתנה ולנסות לגבש עמדה נחרצת משלנו.
בכמה מילים: דגם EG203 של נינג'ה גריל, בעל פאנל תצוגה בעברית, הוא מכשיר עם 6 תוכניות: גריל, צלייה, אפייה, טיגון באוויר חם, השחמה וייבוש מזון. הוא כולל 4 דרגות צלייה בגריל וטכנולוגיה ייחודית לשליטה בעשן המשלב בקרת טמפרטורה, ומגן התזה הניתן לפירוק ושטיפה במדיח כלים. המגן שומר על חלקי גוף החימום משומן וכך מצמצם משמעותית את כמות העשן. הוא כולל פלטת גריל יצוקה עם ציפוי נון סטיק, צלחת טיגון באוויר חם (חדש בקטגוריה) ובעל נפח של 5.7 ליטרים.
כבר נזהיר ש: המחלוקת המרכזית היא כמובן נושא הניקיון. יש כאלה שזורקים למדיח, יש כאלו שנשבעים שזה יעשה נזקים ולכן שוטפים ביד, יש את אלו המשרים לילה שלם במסיר שומנים, את אלו שמשפשפים עם סבון כלים ויש את אלו שטוענים שלא יקרה כלום אם המכשיר יהיה קצת מלוכלך. בכל מקרה צריך לקחת בחשבון שאולי אם אתם מבשלים ירקות לא יקרה כלום לנינג'ה שלכם, אבל ברגע שהוספתם מזון שומני כמו בשר - תתכוננו לקרצף, והרבה.
הבשורה הטובה היא שבדגם החדש שינו את הפלטות כך שהן יכולות להיכנס למדיח, והיצרן אף מציין זאת בפירוש על גבי האריזה, כך שאפשר לעשות זאת ללא חשש. אם לא תתעצלו ותשטפו את החלקים האחרים מיד- לא תעבדו קשה בכלל.
מעשה שהיה כך היה: אחרי אין ספור מחקרים שלא יביישו תואר באוניברסיטה יצאנו לדרך, חמושים בעיקר בתובנה שיידרשו כמה ניסיונות כדי שיצא בול כמו שאנחנו אוהבים. המתכונים שיש ברשת מיועדים לדגם הקודם AG301 ולכן נדרשנו להתגמש קצת עם הזמנים. בראש ובראשונה ניסינו מתכון פרגיות שמיועד לנינג'ה. ואחרי 2-3 ניסיונות יצא בול עמו שאנחנו אוהבים.
ניסינו גם את המתכונים הקלים מחוברת המתכונים (הכשרה) המצורפת למכשיר והפעם הצליח לנו הרבה יותר מהר. ההמבורגר והדג הוכתרו בהצלחה רבה. גם הירקות שניסינו על תבנית הגריל יצאו שרופים במידה הנכונה, ממש כמו על המנגל, ושימשו אותנו למגוון סלטים. נסו לשים על הגריל חצילים ופלפלים במקום לשרוף אותם על הגז- ותברכו אותנו.
מעודדים מתוצאות הירקות המספקות, ניסינו את תוכנית האייר פריי וכאן מגיעה הכוכבית: הכמות שהמכשיר מכיל לא גדולה ואי אפשר להעמיס יותר מדי. הצי'פס שהכנו באייר פריי אומנם יצא מעולה, אבל זה לקח לנו כמה נגלות כדי להכין את הכמות שרצינו.
אחרי האייר פריי, פנינו לנסות את הסטייקים. המכשיר יכול להכיל 2 סטייקים ויש להפוך אותם באמצע הבישול. מהוססים, ניסינו להכין את הסטייקים בדיוק לפי מה שכתוב בחוברת המתכונים. כיוונו את המכשיר על התוכנית הגבוהה ויצא לנו סטייק בדרגה מדיום עסיסי. עם זאת, בישלנו אותו מעט יותר ממה שכתוב, עד שהגיע לדרגה העשויה. וכאן מגיעה הכוכבית השנייה במכשיר: כל מנה צריך לבדוק שוב ושוב עם שינויי זמנים וטמפרטורות. וכשמשנים את הכמויות - צריך לעשות זאת שוב. עם זאת ברגע שתתקבעו על מנות מסוימות- אין קל מזה.
לסיכום: לבשלנים חובבים ומי שאוהבים להיות במטבח מדובר במכשיר המושלם, שאפשר וחובה לעשות בו ניסויי, וברור למה הוא אחד המכשירים הכי מדוברים כאן- התוצאות באמת אינסופיות. בקבוצות הפייסבוק השונות יש המון המלצות ורעיונות, אם כי היות שהדגם הזה חדש יחסית - אולי גם כאן ידרשו שינויים. בנוסף, הוא מאוד פשוט וידידותי לתפעול, ויש בתים שקונים את המכשיר הזה במיוחד עבור הילדים, שמגיעים מהמסגרות ומחממים בנינג'ה ארוחת צהריים שלמה לבד.
נבהיר שלמי שתכנן לזרוק אוכל ולחזור אחרי 10 דקות - נכונה אכזבה. צריך להיות בקרבתו כמו בכל מנגל חוץ. אבל ביננו- מי הדליק לאחרונה את המנגל כדי להתפנק הסטייק לצהריים?
והניקיון? ובכן כמו שכתבנו הסוד הוא לא לחכות שהמכשיר יתקרר ואם יש לכם כיור פנוי - שימו בו סבון כלים ומים חמימים וזה יעשה את העבודה. רק אל תזניחו, כי אחרת תמצאו את עצמכם מחפשים בלילה בקבוצות בפייסבוק טיפים לניקיון ותישאבו לחור שחור שהיציאה ממנו לא פשוטה.
עוד כוכבית קטנה לגבי הדגם הזה: הוא לא מתאים למשפחות גדולות כי צריך לבשל בו בכמה סיבובים. הוא יודע לעמוד במשימה ויש לו אפילו כלי ייעודי שצריך לפנות באמצע הבישול כדי להמשיך לבשל עוד ועוד, אבל זה דורש עוד זמן, ובשביל שגר ושכח יש דגמים יותר גדולים.
מחיר: 1,090 שקלים. (3 שנות אחריות של שריג היבואן הרשמי - שנה אחריות מלאה+שנתיים אחריות נוספת מוגבלת בכפוף לתקנון באתר שריג.)
להשיג ברשתות השיווק