אנחנו חושבים שחלק גדול מאוד מאוד מבעלי האייר פרייר או מוצרים אחרים של נינג'ה יסכימו שיש עם המוצרים האלה שתי בעיות. הראשונה, שנוגעת לכולם, היא הנפח הקטן יחסית, שהרבה פעמים מצריך להשתמש במכשיר פעמיים ושלוש לאותה מנה, עד שמגיעים לכמות שצריכים. הבעיה השנייה היא מנת חלקם של שומרי הכשרות, והיא קשורה לכל אביזרי המטבח ולא רק לנינג'ה ספציפית. שומרי הכשרות צריכים לבחור אם הם רוצים את כלי הבישול שלהם חלבי או בשרי, ובהחלטה הזו לדבוק; אם הכנו במכשיר הספציפי (בלנדר, תנור גריל, סיר טיגון, טאבון וכו') מנה בשרית - הפכנו אותו לבשרי וויתרנו על האפשרות להכין בו במועד אחר אוכל חלבי. הפתרון של נינג'ה, שפותר את שתי הבעיות בקלילות: סיר טיגון (באוויר) דו קומתי עם 4 מדפים. המחיר: 1,090 שקלים, כולל חוברת מתכונים שף כשרים בעברית.
בכמה מילים: ב-Ninja Double Stack XL יש שני אזורי בישול נפרדים, אחד מעל השני, וכל אחד מהם מחולק לשניים, כך שאפשר להכין בו את מה שזה לא יהיה שמכינים בכמות גדולה, ואפילו להכין במקביל ארבע מנות שונות. המכשיר מביא עימו בשורה בעיקר למשפחות גדולות שמארחות הרבה, בזכות קיבולת עצומה של 9.5 ליטר, וכמובן לשומרי הכשרות, שיכולים לחלק את הסיר לשניים ולהשתמש בקומה אחת לבשר ואחת לחלב.
כבר נזהיר שהטיגון הוא עדיין טיגון באוויר, ולא בשמן, אז אל תצפו פה לצ'יפס של פלאפליות. מצד שני, בניגוד לסירים אחרים, שמשווקים את עצמם כמגיעים לתוצאות כמו טיגון אמיתי בלי שמן (שקר), כאן אתם מוזמנים לרסס את המאכלים בשמן אם וכמה שתרצו, והמכשיר מבטיח רק שהוא חוסך עד 75 אחוז מכמות השומן בטיגון מסורתי (ועד 55 אחוז פחות זמן בהשוואה לתנור טורבו סטנדרטי). אנחנו מעריכים את זה (ובאמת דברים יוצאים יותר טעימים כשבכל זאת מפנקים אותם בנגיעה של שמן. בטח ובטח סופגניות).
מעשה שהיה כך היה: ראשית נציין שכמו בכל המכשירים שלה, גם הפעם נינג'ה לא הסתפקה במכשיר שרק "מטגן" והמוצר מציע שש תוכניות שונות: טיגון באוויר חם, קריספי מקס (תוכנית מהירה המעניקה פריכות למזון קפוא כמו נאגטס וצ'יפס), אפייה, צלייה, חימום מחדש וייבוש מזון. אנחנו ניסינו ארבע מתוכן: טיגון, קריספי מקס, אפייה וצלייה.
טיגנו חצילים לסלט חצילים (בארבע הקומות נכנסו פרוסות משלושה חצילים גדולים!), קלינו פלפלים לסלט פלפל בתחמיץ (בערך שמונה פלפלים) וצלינו ניוקי, שאותם בישלנו מראש ומרחנו בחמאת מרווה. כל הדברים יצאו מוצלחים כאילו טוגנו במחבת.
בגלל החג המתקרב ובא, ניסינו לטגן במכשיר גם סופגניות אשל. מכיוון שלא ריססנו את הסופגניות בשמן לפני הפעלת המכשיר, הן יצאו יותר אפויות ממטוגנות, אבל זה לקח בסך הכל 3 דקות והן היו פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים.
בתוכנית האפייה הכנו פיצה. הכתרנו את אחת המגירות של הנינג'ה כחלבית, והכנו בה ש,י פיצות מרובעות (שביניהן רשת הפרדה). אחרי האפייה נתנו להן בוסט קריספיות מהיר בתוכנית הקריספי מקס. אחרי ארבע דקות הן היו אפויות כהלכה (זאת שהשארנו דקה נוספת כבר יצאה שרופה). לסיום ניסינו להכין קבבים בעזרת שלוש תוכניות שונות - צלייה, קריספי מקס וטיגון באוויר חם - כדי לבדוק איזו עדיפה. התשובה הלא באמת מפתיעה היא שבתוכנית הצלייה יוצאים הקבבים הטעימים ביותר.
מכיוון שמדובר בשתי קומות ובארבעה חללים, ניתן לאפות משהו במגירה אחת, ובאחרת לטגן; כך שלמעשה אפשר להכין עד ארבע מנות בו זמנית - נגיד, במגירה אחת להכין פסטה וגם חזה עוף, ובמגירה השנייה להכין ירקות שורש עם דג - ואז להגיש הכל ביחד כארוחה.
לטובת שומרי הכשרות נבהיר: הסיר קיבל אישור הלכתי רשמי ממכון צומת, המתיר שימוש בבישול בשרי וחלבי בתאים הנפרדים - כל עוד מקדישים באופן קבוע תא אחד לבשר ותא שני לחלב, ומקפידים שלא לבשל את שני הסוגים בו זמנית. בנוסף, יש לסמן את המגירות הנשלפות כדי למנוע ערבוב בין השימושים.
בשורה התחתונה: ה-Ninja Double Stack XL הוא מכשיר נהדר למשפחות גדולות בכלל, ולכאלה שומרות כשרות בעיקר. ותראו מה זה, בניגוד למכשירי נינג'ה אחרים, שעל הניקוי שלהם עשו דוקטורט ברשתות החברתיות, אפילו הניקיון שלו קל ומהיר. משטחי ההשחמה הם בעלי ציפוי נון סטיק קרמי להבטחת פיזור חום אחיד, וכל החלקים ניתנים לשטיפה במדיח הכלים.