קובה פטנטרון יוחננוב חלק איתנו את השיטה שלו להכנת קובה מושלמות בלי בצק ובלי גלגולים, ואנחנו כרגיל עפנו. קובה סלק בשבת? עכשיו זה באמת קטן עלינו!
צילום: רון יוחננוב, מבשלים ואופים עם רון יוחננוב
|
המצרכים :לבשר (לכ-25 קובות בגודל בינוני):
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מכינים את תערובת הבשר למילוי: מערבבים בקערה את הבצל הקצוץ עם המלח והסוכר. סוחטים היטב עם הידיים עד שהבצל ייכבש מעט. 2 מוסיפים את הבשר ואת שאר המרכיבים ולשים לקבלת תערובת אחידה. 3 יוצרים קציצות במשקל 25 גרם כל אחת. 4 לציפוי: טורפים היטב בקערה את הביצים עם המלח. המלח שובר המרקם של הביצים והופך אותם לנוזליות (לא להוסיף מים!), וגם מנטרל את הריח. 5 שמים את הסולת בקערה. 6 טובלים כל קציצה בביצה, בסולת ואז שוב בביצה ושוב בסולת (שתי טבילות בסך הכל). 7 זורקים את הקובות לתוך מרק רותח (אין צורך לקרר או להקפיא קודם), מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה. אפשר להכין עם כל מרק שרוצים (ואם אתם בעניין של מרק קובה סלק, הנה המתכון של רון). למתכון המקורי בבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב" בתיאבון! |