אוכל
אוכל

עוגיות זכוכית

מכירים עוגיות זכוכית? נו, עוגיות החמאה היפות האלה, עם הוויטראז'ים הצבעוניים. אם הייתם יודעים כמה קל וכיף להכין אותן בבית, כבר מזמן הייתם במטבח עם הילדים

|mako אוכל| פורסם07:28
עוגיות זכוכית (צילום: Amna Sayeed, ShutterStock)
צילום: Amna Sayeed, ShutterStock
Rating:4.7103reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 350 גרם קמח לבן
  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • ביצה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • מחית וניל או תמצית וניל
  • כ-200 גרם סוכריות זכוכית צבעוניות

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה גדולה את הקמח, החמאה, הביצה, אבקת הסוכר והווניל. לשים לבצק אחיד.

2פורסים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים. מניחים עליו את הבצק ומכסים בנייר אפייה נוסף.

3מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ ומעבירים למקפיא לחצי שעה, להתקשות.

4מכניסים את הסוכריות לשקית ושוברים לרסיסים בעזרת פטיש (לחלופין, אפשר לעשות את זה בבלנדר או בעלי ומכתש).

5מחממים תנור ל-180 מעלות.

6קורצים עוגיות בכל צורה שאוהבים ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

7קורצים במרכז כל עוגייה עיגול קטן, כדי לעשות מקום לסוכריות. מפזרים בחור שנוצר ערימה של אבקת סוכריות.

8אופים כ-15 דקות, או עד הזהבה. מצננים לחלוטין (זהירות, זה רותח), וזוללים.

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

תגיות:
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il