דובשניות כמו כשהיינו ילדיםכמו הרבה מאיתנו, גם רון יוחננוב אוהב את הדובשניות שלו קריספיות אבל סדוקות, ממש מתפוצצות (מה לעשות, זיכרונות הילדות שלנו יותר חזקים מהכל). איך עושים את זה? בואו תראו, זה ממש פשוט. קל קל, טעים טעים
רון יוחננוב
| mako אוכל
| פורסם 29/09/19 07:00
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים :
לציפוי:
אופן ההכנה:1 ממיסים בסיר קטן על אש בינונית את החמאה יחד עם הדבש, הסוכר החום, המלח והווניל. 2 מכבים את האש, מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה ומערבבים (התערובת תתפח ותתבהר, זה בסדר). מניחים בצד לכשעה, עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר. 3 מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים ביצים ומערבבים. מוסיפים את הקמח, הקינמון והציפורן ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות, עד שהתערובת הופכת מוצקה (אפשר ללילה). 4 מחממים תנור ל-180 מעלות. 5 מגלגלים כדורים קטנים, מצפים בסוכר רגיל ואז באבקת סוכר ומסדרים באופן מרווח בתבנית מרופדת נייר אפייה (העוגיות מתפשטות באפייה). 6 אופים כ-15 דקות, או עד שהדובשניות מזהיבות ומתחילות להשחים. רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". |