1 חורצים את הבצלים לאורכם עד לליבה (לא מסירים את השורש). שמים במיקרוגל ומפעילים על עוצמה גבוהה 15 דקות או עד שהם מתרככים לחלוטין (אפשר גם להרתיח בסיר מלא במים במשך 40 דקות). נותנים להם להתקרר.
2 מפרידים בזהירות את השכבות (הגלדים) של הבצל. משתמשים בשכבות היפות למילוי ואת החלקים הפנימיים שאי אפשר למלא מוסיפים לתבשילים שונים.
3 מכינים את המלית: מועכים את התיבולית לאבקה. מערבבים את האורז עם התיבולית, העגבנייה הקצוצה, עלי הנענע והצימוקים.
4 פותחים את אחד הגלדים של הבצל ומניחים בפנים מעט מהמלית. מגלגלים את הבצל כך שהמלית תהיה במרכז ומהדקים.
5 את הבצלים המגולגלים מניחים בסיר רחב ושטוח. מוסיפים לסיר מעט סוכר, סילאן ומלח, מכסים במים ומבשלים בערך שעתיים וחצי על להבה נמוכה, עד שהמלית והבצלים התרככו לחלוטין. אם יש זמן, מוסיפים עוד מעט מים ומשאירים את הבצלים לבישול של ללילה שלם על פלטת שבת.
6 טועמים את הרוטב ומאזנים עם מעט מיץ לימון (לא חייבים להשתמש בכל הכמות).
7 להגשה: מניחים את הבצלים הממולאים עם הרוטב בצלחת ומזלפים מעט שמן זית מעל.
* שימו לב: המלית מתנפחת מאוד, פי 2 מהנפח המקורי – אז מלאו בעדינות.
בקרו בבלוג של עז תלם
>> בפעם הקודמת הכנו פסטרמה עם צ'ילי מתוק