ביצה עלומה מושלמתיש לה טעם קרמי וחמאתי, אין בה הרבה קלוריות ומה זה קשה להכין אותה כמו שצריך. השיטה הבאה תבטיח לכם ביצה עלומה עם צורה מושלמת וטעם גן עדן. רק צריך לעקוב באדיקות אחרי ההוראות ויש לכם מנת בראנץ' בבית
אוכל טוב
| mako
| פורסם 09/03/23 07:00
צילום: סטודיו דן לב, יחסי ציבור
|
כשעושים טוב ביצה עלומה, היא הדבר הכי מדהים בעולם. קרמית עם מעטה לבן מוצק ותוך צהוב ונוזלי, יש לה טעם של חמאה אפילו שאין בה אפילו ולא טיפה אחת של חמאה. האמת היא, שהיא אפילו די דיאטטית, יש בה כ-80 קלוריות בלבד, אבל זה רק אם לא תשימו אותה עם פרוסת בריוש מרוחה בחמאה, גבינה ורוטב הולנדייז.
מאחר וההכנה שלה קצת טריקית, יש המון דרכים להכין ביצה עלומה: להוסיף חומץ למים, להוסיף מלח למים, לעשות מערבולת במים לפני ששופכים אותה פנימה, לא לעשות כלום, להוריד אותה למים בעזרת מצקת ועוד. חלק מהדרכים האלו עובדות וחלק פחות, אבל הדבר הכי חשוב להקפיד עליו כשמכינים ביצה עלומה הוא להשתמש בביצה הכי טרייה שיש. ביצים שישבו לכם במקרר וכבר מתקרבות לתאריך התפוגה שלהן לא יתעצבו טוב. הסרטון בהמשך מבטיח שיטה שתמיד עובדת. יש לה 2 עקרונות חשובים: להשתמש בביצה טרייה מאוד ולהשתמש במסננת. זה לא משנה כמה הביצה שלכם טרייה, תמיד יהיו בה נוזלים מיותרים. הסוד הוא לסנן את הביצה בעזרת מסננת צפופה (ועגולה, זה חשוב לצורה הסופית) כדי שישארו בה רק החלקים הצהובים והלבנים המוצקים ביותר – מה שיתן לנו ביצה עלומה עם צורה מושלמת. המצרכים :
אופן ההכנה:1 שוברים את הביצה אל תוך מסננת שמעל קערה. מסובבים מעט את הביצה בתוך המסננת כך שעודפי הנוזלים יזלו החוצה. בינתיים מחממים את הסיר עם המים. 2 כשהמים מגיעים לרתיחה עדינה (ולא פראית) מורידים את הביצה שעדיין בתוך המסננת אל תוך המים בתנועות שקשוק עדינות. 3 כשהביצה בתוך המים, מזיזים אתה בעזרת כף ממקום למקום ולא נותנים לה "לשבת" כל הזמן. מבשלים 3.5-4 דקות. צפו בסרטון שמראה בדיוק את הטכניקה: בהצלחה! |