לזניית גבינות ופטריותכמה אנחנו אוהבים את הלזניות הפשוטות של פעם, עם הגבינה והפטריות ועלי הפסטה שצריך רק להוציא מהקופסה ולסדר בתבנית. אז הפעם שדרגנו לכם אותה עם קרם בשמל, כדי שיהיה אפשר גם להגיש לאורחים
אינס שילת ינאי
| mako אוכל
| פורסם 06/07/11 07:19
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית מלבנית בינונית:
למילוי:
לרוטב בשמל:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את הבצל המטוגן והפטריות. מוסיפים את השום, אבקת המרק, הביצה, התבלינים והגבינה הלבנה. 3 מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הקמח ומטגנים עד שהוא מקבל גוון אגוזי. מוסיפים בהדרגה את החלב ומערבבים כל הזמן, עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש, מוסיפים מעט מאוד אגוז מוסקט ומערבבים. 4 משמנים קלות את התבנית ומרפדים בשכבה של עלי לזניה. מכסים במחצית מהמלית ועליה מחצית מהבשמל ומפזרים מחצית מהפרמזן. חוזרים על הפעולה עם החצי השני של החומרים – מלית, בשמל ופרמזן. 5 מכסים בנייר אלומיניום ואופים כחצי שעה. מסירים את נייר האלומיניום ואופים 10 דקות נוספות, להשחמה. מגישים עם סלט טרי. לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל |