עוף חגיגי בתפוחים, יין לבן ודבשרוצים ללכת על עוף לארוחת החג, אבל להיות בטוחים שהוא יתאים פיקס? הנה המתכון בשבילכם. תפוח יש, דבש יש, וגם יין לבן ורימונים לקישוט. יותר ראש השנה מזה לא תמצאו
עז תלם
| mako אוכל
| פורסם 03/09/10 15:37
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים מעט שמן בסיר רחב ושטוח – כזה שניתן להכניס לתנור. מוסיפים את העוף וצורבים משני הצדדים עד להזהבה (בערך 15 דקות מכל צד). 2 ממיסים את משחת הציר בכוס מים רותחים ומוסיפים אותה לסיר. בוחשים היטב, כדי להסיר את משקעי הטיגון מתחתית הסיר, ואז מוסיפים את היין הלבן, הדבש וכל שאר המצרכים מלבד הרימון. 3 מוסיפים מים כמעט עד כיסוי העוף, ומביאים לרתיחה. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. 4 מכסים את הסיר בנייר אלומיניום, מנקבים בו כמה חורים ומעבירים לתנור. אחרי כשעה מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות עד שהנוזלים מצטמצמים והעוף מזהיב, עוד כ-20 דקות (הצמצום גורם לטעמים להעמיק). 5 מקשטים בגרגירי רימון ומגישים חם. >> בשבוע שעבר ראינו טריק מגניב להכנת קעריות טאקו
|