סורבה ביתי רך כמו בגלידריותהסוד של הסורבה הזה הוא פשוט ואין מטבח שלא מצויד בו: מדובר במלח, זה הכל. מוסיפים מעט מלח לתערובת הפרי ומי הסוכר, המלח מוריד את טמפרטורת הקיפאון ואתם מרוויחים סורבה רך וענוג כמו שמעולם לא יצא לכם
רון יוחננוב
| mako אוכל
| פורסם 17/06/19 07:22
צילום: BlueOrange Studio, ShutterStock
|
המצרכים :
לסירופ סוכר:
אופן ההכנה:1 מכינים סירופ סוכר: מחממים את המים בסיר, מוסיפים סוכר ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים 10 דקות על להבה נמוכה, ומצננים. 2 הסורבה: טוחנים את הפרי במעבד מזון או בלנדר עד לקבלת מחית חלקה ואחידה. מוסיפים את סירופ הסוכר והמלח. מערבבים היטב ומעבירים לכלי שטוח. מכסים ומעבירים למקפיא ל-15 דקות. 3 מוציאים את הקופסה, מערבבים היטב במזלג או כף, מכסים שוב ומחזירים להקפאה ל-30 דקות נוספות. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים-שלוש, במרווחים של חצי שעה, עד שהתערובת חלקה. 4 מחזירים לשעה נוספת במקפיא - וזהו, הגלידה מוכנה להגשה. כמה טיפים: - חשוב מאוד לטחון את הפירות הכי דק שאפשר. - עבדו עם פירות בשלים וטעימים. מפרי שהטעם שלו דל יצא לכם סורבה שהטעם שלו דל. - תרגישו חופשי להוסיף עשבי תבלין כמו בזיליקום או נענע. - אם קהל היעד הוא מבוגרים - שדרגו את הסורבה עם כמות קטנה של וודקה או ערק (לא הרבה, כי האלכוהול יפריע לו לקפוא). - אפשר לשדרג את הסורבה גם עם תמציות טעם - וניל, שקדים, פסיפלורה, הכל הולך. רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". |