מרק קובה סלקמתכון מפורט לקובה סלק בדיוק כמו שצריך, עם טיפ מיוחד למרק אדום כדם, שמייתר את הצורך ברסק עגבניות או בפפריקה
רון יוחננוב
| mako אוכל
| פורסם 12/12/19 07:08
צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
|
המצרכים :למעטפת:
למלית:
למרק:
אופן ההכנה:1 המעטפת: מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה (אמור להתקבל בצק רטוב, עם שלוליות). מכסים ומניחים לחצי שעה לפחות (בהמשך, אם הבצק מרגיש יבש מדי, אפשר לטפטף עליו מעט מים). 2 המילוי: מערבבים היטב את הבצל עם המלח והסוכר ומניחים לכמה דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול. 3 מרטיבים את הידיים במים או בשמן ומגלגלים את התערובת לכדורים קטנים. אם השתמשתם בבשר טרי – אפשר להכניס אותם להקפאה קצרה, זה יקל על גלגול הקובות. אם השתמשתם בבשר שהיה קפוא אסור להקפיא אותו שוב. 4 מגלגלים את הקובות: קורצים כדור קטן מבצק הסולת ומשטחים על כף היד למעין פיתה קטנה ועגולה בעובי דק ככל האפשר. 5 מניחים במרכז העיגול שנוצר כף גדושה מהמלית או כדור בשר שגלגלתם מבעוד מועד, סוגרים את כף היד בעדינות כך שהבשר יישאר בתוך הבצק, מקרבים ומדביקים את הקצוות. 6 מגלגלים בין הידיים כדי שהמעטפת תהיה אחידה, ומניחים על משטח משומן. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק. 7 המרק: מחממים את השמן בסיר גדול ורחב, מוספים את הבצל ומטגנים להזהבה. 8 מוספים את הסלרי, קוביות הסלק, הסלק הטחון והמים ומביאים לרתיחה. 9 מכסים ומבשלים כחצי שעה, עד שהסלק מתרכך, ואז מוסיפים את הסילאן והלימון ומתבלים. 10 מכניסים את הקובות לסיר ומבשלים על להבה בינונית כ-40 דקות. רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". |