פיצה בתוך פיתהבמתכון הזה אנחנו מכינים גם את הפיתה עצמה, והוא עדיין נשאר בגבולות ה-5 מרכיבים והחצי השעה כולל הכל. איך עושים את זה? משתמשים במים חמימים שמזרזים את התפיחה, ובעיקר עוקבים אחרי ההוראות. באים למסיבת חמץ?
רון יוחננוב
| mako אוכל
| פורסם 15/04/19 07:14
צילום: רון יוחננוב, mako אוכל |
המצרכים (10 מנות):לבצק:
למילוי:
לאפייה:
אופן ההכנה:>> מתכונים לפסח 1 הבצק: מפזרים את המלח בתחתית הקערה של המיקסר, ומעליו מוסיפים את הקמח והשמרים. מתחילים להוסיף את המים תוך כדי לישה (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות) ולשים כ-7 דקות. צריך להתקבל בצק אחיד ולא דביק. 2 מכסים את הקערה ונותנים לבצק לנוח כמה דקות. 3 מחממים תנור ל-250 מעלות. 4 מחלקים את הבצק ל-10 חלקים, ומשטחים כל אחד לפיתה. 5 מפזרים אילו תוספות שרוצים על הפיתות, וסוגרים כל אחת מהן בחזרה לכדור. מניחים בצד לשתי דקות. פיצה בתוך פיתה - שלב המילוי | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל6 מקמחים או משמנים את הידיים ומשטחים את הכדורים שוב לפיתות. נזהרים שהתוספות לא ייחשפו. 7 מורחים את הפיתות בביצה טרופה (אפשר גם לפזר עלי זעתר או אורגנו) ומכניסים לתנור ל-7-10 דקות, עד הזהבה. אפשר להגיש עם רוטב לפיצה. פיצה בתוך פיתה | צילום: רון יוחננוב, mako אוכלרון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". |