מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

mako
פרסומת

כרעיים עם לימונים וסויה

כמה טוב במתכון אחד: אנחנו אוהבים שמבשלים עם לימון, אנחנו מתים על השילוב של הסויה עם הבהרט והכורכום, ואין כמו מנה שדורשת מאיתנו חצי שעה של התעסקות. אה, וכל זה קורה בסיר אחד בלבד, בלי בלגן במטבח. בבקשה

אינס שילת ינאי
mako אוכל
כרעיים בלימונים וסויה
כרעיים בלימונים וסויה|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
הקישור הועתק

זמן עבודה

עד חצי שעה

זמן כולל

עד שעתיים

רמת קושי

כל אחד יכול

כשרות

בשרי

המרכיבים

טבלת המרות
  • 2 כרעיים שלמות / חצויות ונקיות – ניתן להסיר את העור למי שמעדיף
  • 1/2 כוס קמח
  • 1 לימון גדול פרוס לפרוסות בעובי של חצי ס"מ
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1 כוס מים רותחים + כף אבקת מרק בצל (ועוד חצי כוס מים להמשך)
  • מיץ מחצי לימון טרי
  • 3 כפות סילאן
  • 1 כף רוטב סויה
  • מלח לפי הטעם
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית כורכום
  • כפית בהרט
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה (מומלץ, לא חובה)
  • 4 כפות שמן זית

אופן ההכנה

01

מקמחים את הכרעיים מכל הצדדים, מניחים בסיר רחב את שמן הזית ומחממים מעט.

02

מניחים את הכרעיים בסיר כאשר החלק עם העור מופנה כלפי מטה, סוגרים את מכסה הסיר ומשחימים את העוף 4 דקות. לאחר 4 דקות פותחים בעדינות את הסיר, הופכים את העופות על צדם השני ומשחימים שוב 4 דקות.

03

מסירים את הסיר מהאש ומפזרים בין העופות פרוסות של לימונים, מכסים שוב במכסה ומחזירים לאש ל-3 דקות נוספות. לאחר מכן פותחים את המכסה ומוסיפים שום, כוס מים רותחים עם כף אבקת מרק בצל, מיץ מחצי לימון, סילאן, סויה, מלח, פלפל שחור, בהרט וכורכום, מוסיפים עוד חצי כוס מים, מכסים את הסיר חלקית, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שעה וחצי.

04

בסיום הבישול מפזרים מעל כוסברה.

לבלוג של אינס שילת ואפיק -תיק אוכל.

מצאתם טעות לשון?