לזניית ירקות וגבינותעוד שכבה ועוד שכבה ועוד שכבה ומה יוצא בסוף? רב קומות של לזנייה לתפארת, צמחונית, גבינתית ועם ירקות קלויים בשמן זית. פייר? אנחנו מרוצים
עז תלם
| mako אוכל
| פורסם 01/07/10 08:38
![]()
יח``צ: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים (8 מנות):מרכיבים:
לרוטב:
לשכבת גבינות:
אופן ההכנה:1 הירקות: חותכים את הפלפל לרצועות עבות ואת הקישוא לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מניחים בתבנית, מזלפים מעל שמן זית, מפזרים מעט מלח ופלפל ואופים בתנור שחומם ל-190 מעלות כ-20 דקות או עד שהירקות מתרככים. מוציאים ומניחים בצד לצינון. 2 הרוטב: בסיר קטן עם מעט שמן זית מטגנים את השום הפרוס על להבה בינונית כדקה, עד שמתחיל להעלות ריח נעים. מוסיפים את אבקת המרק, העגבניות המרוסקות והעגבניות הטריות. 3 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין כ-20 דקות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. 4 שכבת הגבינות: בקערה מערבבים את כל המצרכים, טועמים ומתבלים לפי הצורך. 5 הרכבת הלזניה: בתבנית פיירקס מלבנית (בגודל בינוני) יוצקים מצקת מהרוטב (כדי שהשכבה התחתונה של הלזניה תתבשל באחידות). מסדרים שכבה אחידה של עלי לזניה (שלושה דפים) ומעליה מורחים שליש מתערובת הגבינות. מפזרים מעל 2/3 מהקישואים המבושלים. מרפדים בשכבה נוספת של דפים. 6 מעל דפי הלזניה מורחים 2 מצקות מרוטב העגבניות. מעל מניחים 1/3 נוסף מתערובת הגבינות ומפזרים 2/3 מהפלפלים הקלויים. מרפדים שוב בדפי לזניה. מעל דפי הלזניה מורחים את שארית תערובת הגבינות ואת הירקות שנשארו. 7 מצפים את השכבה האחרונה של דפי הלזניה ברוטב העגבניות. 8 מכסים את השכבה העליונה של הלזניה בנייר אפייה ואוטמים את התבנית ברדיד אלומיניום. אופים בתנור (עדיין על 190 מעלות) כ-30 דקות או עד שדפי הלזניה התרככו. 9 מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה (זהירות אדים) ומפזרים מעל הלזניה את הגבינה המגוררת. מכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות או עד שהגבינה נמסה. 10 מוציאים, נותנים לתבנית להתקרר כמה דקות ומגישים.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|