1 מפרידים בין הגבעול הלבן לעלים הירוקים של המנגולד. את העלים חותכים לרוחב לרצועות בעובי 1 ס"מ ואת הגבעולים קוצצים דק.
2 מחממים 4 כפות מהשמן בסיר בינוני, מוסיפים את גבעולי המנגולד, הבצל והשום ומטגנים על להבה בינונית 4 דקות, עד שהבצל מתרכך מעט.
3 מוסיפים את הציר/מים ואת תפוח האדמה. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 15-20 דקות, עד שכל הירקות מתרככים.
4 מוסיפים את עלי התרד והמנגולד, מגבירים את האש ומבשלים 5 דקות, עד שהעלים קמלים (אך נשארים בצבע ירוק יפה).
5 טוחנים היטב בבלנדר ידני (אם צריך מוסיפים מעט מים). תוך כדי הטחינה מזלפים פנימה את שמן הזית שנותר. המרקם הסופי של המרק אינו חלק – התרד והמנגולד צריכים להיראות קצוצים היטב.
6 טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
7 להכנת קרוטונים ביתיים: חותכים את הפיתות לקוביות. מסדרים בתבנית גדולה, מפזרים מעל את הזעתר ושמן הזית ומערבבים.
8 מכניסים לתנור שחומם ל-160 מעלות ואופים 20-30 דקות, עד שהקרוטונים מזהיבים. תוך כדי האפייה חשוב לערבב את הקרוטונים בתבנית כל 7 דקות בערך.
* טיפ: לקרוטונים פריכים במיוחד, מכבים את התנור כשהקרוטונים מוכנים ומשאירים את התבנית בפנים ל-30 דקות נוספות.
לבלוג של עז תלם
>> בפעם שעברה הכנו המבורגר טבעוני עם טבעות בצל