לביבות כרובית וכרשהמחפשים גיוון ללביבות הרגילות? יש לנו בשבילכם מתכון ללביבות משודרגות שלא סתם מערבבים וזורקים לשמן, אלא כאלו שצריך לבשל את המרכיבים שלהן לפני הטיגון, כדי לקבל לביבות רכות עם טעם נהדר
עז תלם
| mako אוכל
| פורסם 08/12/10 10:32
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים :ללביבות:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את הכרשה ומטגנים על להבה גבוהה תוך כדי בחישה 5 דקות. 2 מוסיפים פנימה את המים ואת אבקת המרק, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית נמוכה 10 דקות, עד שהכרשה מתרככת. 3 במקביל, מגררים את כל הכרובית (עם הגבעול העבה) על החלק הגס של הפומפייה לקבלת פירורי כרובית. מוסיפים אותם לכרישה ומבשלים 5-7 דקות נוספות, עד שכל המרכיבים רכים. מכבים את האש ונותנים להם להתקרר. 4 אל הסיר עם הכרובית והכרשה מוסיפים את פירורי הלחם, הביצים, המלח והפלפל ובוחשים היטב. 5 מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המצרכים ומתבלים לפי הטעם. 6 מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק. לוקחים כף מהתערובת ויוצרים לביבות. 7 מטגנים (בנגלות) בערך 2 דקות מכל צד, עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד. * טיפ: בדרך כלל רוב המתכונים יגידו לכם להיפטר מגבעול הכרובית ולהשתמש רק בתפרחות. כאן משתמשים בכל הכרובית ככה שאתם מקבלים מלוא התמורה לכסף ומבזבזים פחות. * המתכון מספיק ל-4-6 מנות >> בפעם הקודמת הכנו כנפי עוף מטוגנות ומוקפצות>> כמה ריבת תות הולכת על סופגניות בשנה? |