האינטרנט לא מפסיק לספק לנו תגליות מרגשות, בין השאר בתחום הקולינרי. אחרי שהרשת געשה בעקבות המצאת מרנג ללא חלבונים, לאחרונה נתקלנו בגימיק חדש ומגניב לא פחות – הכנת רוטב טופי קרמל במיקרוגל, בערך ב-2 דקות. האם בלי שהרגשנו הגיעו ימות המשיח? הרי מדובר בפתרון מושלם לכל מי שאי פעם ניסה להכין קרמל בדרך הקלאסית ומצא את עצמו מקרצף מחבת שרופה במטבח מלא עשן סמיך ומתקתק. אז ברור שהיינו חייבים לבדוק את זה לעומק.
בואו להגיד לנו היי גם בפייסבוק
יש לנו אפליקציית מתכונים חדשה ושווה טילים!
הטיפ התפרסם באתר אפיקיוריוס, וכל מה שתצטרכו בשביל לנסות אותו בבית זה מיקרוגל, קערה, מרית ו-4 מצרכים בסיסיים: חמאה, סוכר, שמנת מתוקה ומלח (שאמור לשבור את המתיקות ולהוסיף לטופי טוויסט מעניין). אז מה עושים? קודם כל ממיסים את החמאה. אחרי 30 שניות במיקרו תקבלו או שלולית יפה או שלולית עם גוש חמאה רכה במרכז. שתי האפשרויות בסדר. מוסיפים את שאר המרכיבים ובלי לערבב מחזירים למיקרוגל ל-30 שניות נוספות. בתום השלב הזה מתקבלת תערובת נוזלית בצבע ענבר בהיר. מערבבים היטב ומחזירים למיקרוגל ל-30 שניות אחרונות. בשלב זה הרוטב מתחיל לרתוח, לכן חשוב להשתמש בכלי עמוק מספיק כדי שלא יגלוש החוצה. מוציאים, מערבבים שוב - וזהו. יש לכם רוטב טופי מוכן לשימוש. אפשר לזלף אותו על גלידה, על עוגה או כמו שאנחנו עשינו – על עוגת פבלובה עם קצפת. וכל זה בכלי אחד ובלי שנאלצנו להדליק אש.
עוד באוכל טוב:
ולשלב המסקנות: מדובר ברוטב טופי קרמל טעים למדי. הוא בהיר יחסית, מכיוון שסוכר מגיע לצבע ענברי עמוק בטמפרטורות גבוהות שאפשר להשיג רק באמצעות אש. הרוטב מתגבש יחסית מהר, אך ניתן בקלות להחזיר אותו למצב נוזלי בעזרת חימום נוסף במיקרו. מה שאומר שאפשר להכין אותו מראש, לשמור בכלי אטום במקרר ולשלוף בקלות כשצריך. בקיצור, הקרמל הקלאסי הוא עדיין הדבר האמיתי, אבל הטופי הזה מומלץ בחום לכל מי שחווה טראומת סוכר שרוף ומחפש חלופות ידידותיות, מהירות יותר ומלכלכות פחות.
המרכיבים (לרבע כוס רוטב טופי קרמל):
15 גרם חמאה
2 כפות סוכר חום בהיר
1 כף שמנת מתוקה
קמצוץ מלח
אופן הכנה:
1. מניחים חמאה בקערה ומכניסים למיקרוגל ל-30 שניות.
2. מוסיפים סוכר, שמנת ומלח ומכניסים ל-30 שניות נוספות. מערבבים בעזרת מרית.
3. מחממים במיקרו 30 שניות נוספות ומערבבים בפעם האחרונה. מתקבל רוטב טופי קרמל בהיר וסמיך שמוכן לשימוש מידי.
* אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד שבועיים בכלי אטום.