איך שלא תסובבו את זה, חלק גדול מאוד מהמתכונים בעולם מתחילים בצמד המילים "קוצצים בצל". עד כמה שזה נשמע טריוויאלי, לאמנות קיצוץ הבצל חשיבות לא קטנה במנה הסופית – הרי אין דבר חסר חן כמו פיסות בצל עקומות ומגושמות בסלט ירקות, שלא לדבר על חתיכות בצל גדולות מדי בפתיתים של הילדים, שיכולות פשוט להפיל את הארוחה כולה. למזלנו, אין צורך לעשות קורס בישול כדי לדעת איך קוצצים בצל כמו שצריך – בשביל זה יש את האינטרנט.
אז כדי לקצוץ בצל באמת כמו המקצוענים, קבלו את המדריך הוויזואלי, כפי שפורסם במדור האוכל של ההאפינגטון פוסט:
שלב ראשון: מסירים את שני הקצוות של הבצל. תוקעים סכין באלכסון, קרוב לשורש, ומסובבים דווקא את הבצל סביב הסכין, ולא להפך.
שלב שני: מקלפים את הקליפה החיצונית. חורצים בעזרת הסכין פס לאורך הקליפה החיצונית ומסירים אותה.
שלב שלישי: חותכים את הבצל לשניים. שימו לב – יש לחתוך את הבצל עם הקווים הטבעיים שלו (זאת אומרת – לאורך ולא לרוחב), כמו בתמונה.
שלב רביעי: פורסים את הבצל לאורך, אך משאירים חלק לא חתוך (של כחצי ס"מ) היכן שהשורש היה. זה אומר שפרוסות הבצל יהיו עדיין מחוברות בקצה אחד, מה שתורם לקיצוץ נקי.
שלב חמישי: מסובבים את הבצל ב-90 מעלות וקוצצים את הפרוסות לקוביות קטנות.
(מקור)
>> כל המתכונים שאתם צריכים לקראת פורים