החופש הגדול כבר כאן וזה אומר שעונת העל האש בעיצומה. כולנו יודעים שמדובר במשימה לא קלה - חם בחוץ, לח, כולם חולמים על המזגן, אבל מה לא נעשה בשביל בשר מושלם עם טעם של גריל. כמה חבל שממש לא תמיד הבשר יוצא מושלם; יבש מדי, שרוף בקצוות, מתפרק, או לא עשוי מספיק - הכל כבר קרה לנו. קרה, אבל לא יקרה שוב, כי מצאנו את רשימת הטיפים המעולה הזאת, יד ראשונה ממקצוענים, ואנחנו מעבירים אותה ישר אליכם.
קוביית קרח בלב ההמבורגר
אתם בטח שואלים מה הקשר בין קוביות קרח להמבורגר? גם אנחנו שאלנו, ומתברר שיש קשר וכמה חבל שלא ידענו עליו קודם. אם אתם רוצים להימנע מהמבורגר יבש, מהיום תכירו בקוביות קרח כחברות הכי טובות שלכם. אף אחד לא אוהב קציצה מיובשת, וגם אם אתם בעלים של גריל מתוחכם שיכול לשלוט בטמפרטורה – זה לא תמיד מצליח. בדיוק בשביל זה הבאנו לכם טיפ מפתיע מהשף גרהם אליוט: אם אתם מכינים את קציצות ההמבורגר שלכם עבות במיוחד, פשוט תתקעו באמצע הקציצה קוביית קרח קטנה. בזמן הצלייה קוביית הקרח תשמור על הקיצה לחה ועסיסית. אגב, זה עובד מצוין גם עם המבורגר קנוי, כל עוד הוא עבה מספיק.
עשינו לכם חשק? הנה מתכון שווה להמבורגר
נקו את המנגל עם נייר כסף
צלייה של נתחים שומניים מאוד משאירה לא פעם על הגריל שאריות שומן שרוף. השאריות האלה נוטות להתקשות, ואז מסובך עד בלתי אפשרי להסיר אותן. מזל שמעכשיו יש לכם שיטה מנצחת: נגבו היטב את הגריל בעזרת מטלית, כסו אותו בשתי שכבות של נייר אלומיניום והדליקו את האש על חום גבוה. תנו לנייר להתחמם כרבע שעה עד עשרים דקות, ואז הסירו אותו מהרשת. שאריות השומן אמורות לרדת עכשיו בקלות יחסית. אגב, אם תקחו את יריעות האלומניום שזה עתה הורדתם מהגריל ותקווצ'צ'ו אותן לכדור – תוכלו לקרצף בעזרתו שומן שאולי עוד נשאר על הגריל. עדיף לעשות את זה עם כפפה בעוד הכל חם, כך הלכלוך ירד אפילו בקלות רבה יותר.
שימו את התוספות בצד
אנחנו יודעים שמסתובבים ברשת אין ספור מתכונים ורעיונות להמבורגרים מיוחדים עם תוספות משוגעות. עם זאת, קבלו את הטיפ הכי טוב שאנחנו יכולים לתת לכם בנושא: חכו עם התוספות לסוף. בין אם מדובר בנקניק, בייקון, גבינות או פלפלים חריפים, תמיד עדיף ללכת על המבורגר פשוט ונקי, מבשר טוב ולשדך לו רק בסוף הצלייה את התוספות ולא בתוך הקציצה. גם השף גרהם אליוט ממליץ ללכת על תערובת בשר נקייה ככל האפשר – בלי בצל, בלי תיבול מגניב ובלי שיגועים. פשוט המבורגר. מי שרוצה להשתגע שיעשה את זה בצלחת שלו.
תשפדו את זה
גם אתם מסתבכים עם גודל הנתחים, לא שולטים במידת העשייה הרצויה או סתם לא זוכרים מתי הפכתם כל דבר? הדרך הכי נוחה, בטוחה וכיפית לצאת מהתסבוכת היא פשוט לשפד הכל. שיטת השיפודים קיימת בערך מאז שהאדם גילה את האש, וכמו באופנת הווינטג' - מה שעבד פעם עובד גם היום. במקום קציצות או נתחים שלמים אתם יכולים לחתוך את הבשר (וגם את הירקות!) לקוביות, לתבל קלות ולשפד את זה. כך קל יותר לשמור על מידת צלייה שווה מכל הצדדים, להפוך בקלות, וגם לאכול בכיף עם הידיים. אם אתם עושים מנגל בחיק הטבע, קחו לכם שיפוד ביד אחת, כוס משקה בשנייה ואתם מסודרים. והנה עוד טיפ שיפודים קטן לסיום: מכינים נקניקיות? שפדו כמה נקניקיות יחד על שני שיפודים לרוחב, ותהפכו את כולן בבת אחת. רק תזכרו איפה שמעתם את זה לראשונה.