למה כדאי להכין ביצה עלומה במיקרו?
דבר ראשון, כי ממש כיף להכין דברים במיקרו. ואם זאת לא סיבה מספיק טובה בעיניכם - בוודאי תוכלו להתחבר לזה שמדובר בתהליך קצר בהרבה מאשר בישול ביצה עלומה על הכיריים, ולא רק זה - מדובר בתהליך שמלכלך כוס, ותו לא. אם תשאלו אותנו, הטריק הזה יכול להיות ההבדל בין לאכול ביצים עלומות פעמיים בשנה, בארוחות בוקר של יום הולדת, לבין לתקתק ביצה עלומה טובה מדי שבוע, ואפילו יותר מזה.
החיסרון של השיטה הוא שהוא מתאים להכנה של ביצה אחת בכל פעם.
איך מכינים ביצה עלומה במיקרו?
השיטה שמצאנו באתר bonappetit נראית לנו הטובה ביותר - משום שהיא לא כרוכה בשום בלגן שהוא, לא מצריכה אפילו חומץ ומניבה חלבונים קרושים יפה וחלמונים נוזליים כמו שאנחנו אוהבים. העובדה שהם מציינים שהשיטה הזאת מוכרת גם במסעדות עשתה לנו את זה סופית.
1. ממלאים כוס, ספל או קערה בחצי כוס מים.
2. שוברים ביצה לתוך המים ומוודאים שהיא שקועה לגמרי.
3. מכסים בצלוחית ומחממים בחום המקסימלי במיקרו דקה, או עד שהחלבון מתייצב אך החלמון עדיין נוזלי. משתמשים בכף מחוררת כדי להעביר את הביצה לצלחת.
לפי האתר realsimple, התנסות בספלים שונים תניב תוצאות שונות. ספל רחב יותר ייצור ביצה עלומה שטוחה יותר (ויותר מתאימה לצנים, למשל), ואילו ספל דק יניב ביצה עלומה עגולה מסורתית יותר. ומה עם חומץ וערבוב מעגלי? לא בבית ספרנו!
עוד דרך להכין ביצה עלומה במיקרו
דרך נוספת להכין ביצה עלומה במיקרו היא הדרך של America's Test Kitchen, שכבר כן מערבת ערבוב וחומץ, אבל אתם בהחלט מוזמנים לנסות גם אותה, אם קשה לכם להתרחק מהמקור.
1. מערבבים בכוס גדולה שמותר להכניס למיקרוגל כוס וחצי מים (360 מ"ל), 2 כפיות חומץ ורבע כפית מלח.
2. מחממים את הכוס במיקרו עד שרואים שהמים מבעבעים (השלב הזה יכול לקחת כמה דקות).
3. מוציאים את הכוס מהמיקרו ומערבבים את המים בתנועות סיבוביות. שוברים פנימה את הביצה ונותנים עוד ערבוב עדין.
4. מכסים את הכוס בניילון נצמד ומניחים לה לעמוד 4 דקות. מוציאים את הביצה בעזרת כף מחוררת.
הכלל הכי חשוב במתכון הזה: לא לנסות לקצר תהליכים! נגיד, אם תגידו לעצמם "בשביל מה לחמם במיקרו, פשוט נוסיף מים רותחים מהקומקום" - הביצה העלומה כנראה לא תצליח לכם. הכוס צריכה להתחמם עם הנוזל, אחרת זה פשוט לא עובד.