כשפירה יוצא טוב הוא לא רק טוב, הוא אלוהי. נימוח במרקם, עשיר בטעם ורך כמו חלום. כשהוא לא יוצא טוב, לעומת זאת, זה יכול לבוא לידי ביטוי בהמון תכונות לא סימפתיות: הוא יכול להיות תפל, פירורי, דביק או פשוט לא טעים, וזאת רק רשימה מקוצרת. מה אפשר לעשות כדי להבטיח שלהבא תלכו בדרך השושנים (הפירה הטוב) ולא בדרך הקוצים (הפירה הבינוני או חלילה הגרוע)? התשובה היא להימנע מ-6 הטעויות הבאות. עמדתם בזה, ודרככם לפירה חלומי סלולה.
טעות פירה מספר 1: תפוחי אדמה לא מתאימים
תפוחי אדמה בגדול נחלקים לקבוצת השעוותיים וקבוצת העמילניים. השעוותיים נוטים לקבל מרקם שקצת מזכיר גומי כשמועכים אותם, וזה לא רצוי במקרה של פירה. הקפידו אם כך לבחור תפוחי אדמה עם תכולה יפה של עמילן. מהתפודים הנמכרים במרכולים בארץ, בדרך כלל אלה בעלי הקליפה האדומה יתאימו יותר.
טעות פירה מספר 2: טיפול לא נכון בתפוחי האדמה
מכיוון שתפוחי האדמה הם מרכיב כמעט בלעדי בפירה, חשוב להתייחס אליהם בכבוד הראוי. זה אומר לקרצף אותם אפילו אם אחר כך מקלפים אותם, להקפיד להסיר מהם כל "עין" לא רצויה (שהיא בעצם התחלה של נביטה) או חלקים שהם משום מה כהים יותר או פגומים, ואם תפוח האדמה ירקרק - לזרוק אותו לפח.
עוד טיפים חשובים לפירה מושלם:
הדרך הכי טובה לבשל תפוחי אדמה לפירה
התוספת הקטנה למי הבישול שמשדרגת את הפירה
טעות פירה מספר 3: בישול לא נכון של תפוחי האדמה
בשביל להימנע מפירה גושי, שהוא בדרך כלל תוצאה של בישול לקוי, חשוב לחתוך את התפודים לפני הבישול לגודל פחות או יותר אחיד - כך שלא תהיה קובייה שמתבשלת לגמרי בעוד שאחרת עדיין קשה מבפנים. בנוסף, בניגוד לפסטה - את בישול תפוחי האדמה לפירה יש להתחיל במים קרים. אחרת החלק החיצוני מתבשל מהר מדי ואילו הפנימי נותר לא מבושל. טיפ שלישי לבישול תפוחי אדמה לפירה: עשו את זה לאט, ברתיחה עדינה, ובסבלנות.
טעות פירה מספר 4: עיבוד יתר
לא משנה כמה מוצלח התפוד שיצאתם איתו לדרך, אם תעבדו את הפירה יותר מדי, או חלילה תכניסו אותו למעבד מזון, תשלמו במרקם דביק ונוראי.
טעות פירה מספר 5: סינון לא מספיק של תפוחי האדמה
שימוש בתפוחי אדמה רטובים מדי יכול לקלקל את המרקם של הפירה שלכם ולהפוך אותו לרטוב ובצקי. סננו את תפוחי האדמה היטב, ואפילו לנו להם עוד כמה שניות על האש בלי מים, כדי לוודא שעודפי הנוזלים מתאדים.
טעות פירה מספר 6: הוספת נוזלים קרים
המרכיבים הנוספים של פירה לבד מתפוחי אדמה הם חלב או שמנת וחמאה, ואם לא תקפידו על הוספה נכונה שלהם, אתם עלולים להרוס את המנה כולה. התוספות לפירה צריכות להיות חמות, אחרת הן עלולות לגרום למרקם פירורי. חממו את החלב והחמאה יחד עד לסף רתיחה, ורק אז הוסיפו לתפוחי האדמה.
בהצלחה ובתיאבון!