אנחנו אומנם כבר מזמן משתמשים בקוואקר במקום פירורי לחם בקציצות, אבל מוכרת לנו היטב המצוקה של חובבי פירורי הלחם כשפתאום הם מגלים שהשקית האחרונה נגמרה ותערובת הבשר, הביצה והירק מחכה רק להם. ישנם שלל תחליפים מוכרים לפירורי לחם, אבל התחליף שגילינו ממש עכשיו הוא הרבה יותר מגניב מהם, יותר זמין מהם וקשור לחומר גלם אחר שאנחנו אוהבים אהבת נפש. חברים, אנחנו מדברים איתכם על קליפות תפוחי אדמה.
איך משתמשים בקליפות תפוחי אדמה כתחליף לפירורי לחם?
שוטפים היטב את קליפות תפוחי האדמה (תכלס, יותר נוח קודם לנקות ורק אז לקלוף), ומייבשים. מעבירים למעבד מזון וטוחנים למרקם של שיבולת שועל או קוואקר, לא מעבר לזה, כי ברגע של חוסר תשומת לב הקליפות עלולות להפוך לעיסה. סיימתם? עכשיו הוסיפו מהקליפות הטחונות לתערובת הבשר שלכם, ממש ביחס של 1 ל-1 (כלומר: אם אתם בדרך כלל משתמשים בחצי כוס של פירורי לחם, השתמשו בחצי כוס של קליפות תפודים).
מחפשים עוד בונוס? אין בעיה: בפירורי קליפות תפודים אין גלוטן, כך שהן בטוחות לשימוש גם לצליאקים, ומה שכן יש בהן זה סיבים תזונתיים - יותר מאשר בתפוד עצמו.
ניסיתם? ספרו לנו איך יצא!