1. לא חייבים לטגן בצל! בביקור הבא שלכם בסופר חפשו את המוצר הקרוי "שבבי בצל מטוגן מיובש" - מוצר טבעי (מכיל בצל, שמן ומלח) ודי ממכר, שנראה קצת כמו ביסלי קטן. פשוט מוסיפים חופן ממנו לתערובת קציצות, למאפינס ירקות או אפילו לחביתה - והם נעשים טעימים הרבה יותר.
2. השלב של גירור ירקות בפומפייה מאיים על הרבה בשלנים מתחילים, אבל מה לעשות שגזר מגורר דק מוסיף המון לכל סוג של קציצה - בשרית, צמחונית, מבושלת ברוטב, אפויה או מטוגנת? אז מה, האם לוותר על המתכון, או להכין אותו בלי הירק המגורר? התשובה היא אף אחת מאלה: קונים גזר מגורר מראש (נמצא במקררים של הסופר), משתמשים בכמה שצריך ואת השאר מעבירים להקפאה. מה, אפשר להקפיא גזר מגורר? אפשר גם אפשר, ואפילו רצוי. הוא אולי יתרכך קצת במקפיא, אבל לקציצות העתידיות שלכם זה לא יפריע, אם כבר אז להפך.
3. עוד דבר שכדאי שתמיד יהיה לכם במקפיא זה גבינה צהובה מגוררת (מה, אפשר להקפיא גבנ"צ? שוב, אפשר גם אפשר), שתשרת אתכם באינספור ארוחות ערב עתידיות של חביתות, מאפים, טוסטים או פסטות. במקום לקנות אריזה מוכנה ויקרה, הכי חסכוני ובריא לבקש שיגררו לכם במעדנייה של הסופר את הגבינה האהובה עליכם. בקיץ היא תפשיר בחוץ תוך 10 דקות, בחורף תוך חצי שעה גג.
4. אוהבים שום אבל שונאים את ההתעסקות הנלווית, ובעיקר את שלב קילוף השום המעיק? איזה יופי שאפשר לרכוש שיני שום קלופות טריות, ארוזות בשקית קטנה או בצנצנת. השיניים האלו יחזיקו מעמד במקרר משהו כמו 3 שבועות, אז אולי מדובר בהוצאה כלכלית גדולה קצת יותר, אבל בטווח הרחוק - אם משקללים פנימה את כל האוכל הטעים שלא הייתם מכינים אחרת - היא ללא ספק משתלמת.
5. רוצים לאכול בריא וזול יותר? תנו לנו לגלות לכם סוד: במחלקת התבלינים תמצאו שקיות לא ממותגות של שיבולת שועל דקה, שמכילות 700 גרם ועולות 5 שקלים (שזה הרבה הרבה פחות מרוב האריזות הממותגות). שיבולת השועל תחליף בשמחה את פירורי הלחם בקציצות שלכם, היא בריאה פי מיליון והיי - הידיעה שלא נתנו למערכת לדפוק אותנו היא מאריכת חיים בפני עצמה.
קרן ארגמן, הבעלים של "הילדה שאהבה ברוקולי – סדנאות בישול להורים עסוקים", תעביר ביום שלישי הקרוב, 9 ביולי, סיור מודרך בסופר עם המון סודות שיעשו לכם חיים קלים במטבח. הסיור במחיר סמלי. לפרטים