מכירים פורס גבינות? אם אתם מכירים, זה כנראה כי יצא לכם לקבל ערכת גבינות מתנה מהעבודה באיזה חג. בדרך כלל מדובר בערכה ארוחה יפה של לוח זכוכית, כמה סכינים מעוצבות בצורות שאינכם מכירים וגאדג'ט ייעודי לפריסת גבינות קשות, שכולל סכין וקצוות מחודדים, לנעיצה. מכירים? לא מכירים? האמת היא שזה לא באמת משנה, כי אותו גאדג'ט נחמד בדרך כלל נשאר טמון בארון 364 ימים בשנה לפחות, ובדרך כלל 365, כי אפילו בשבועות - יום חגו - אנחנו לא זוכרים שהוא קיים, ותוהים מה האופן הפשוט ביותר לפרוס את הגבינות להגשה.
אז בשביל מה כל ההקדמה הזאת? בשביל להגיד לכם שבין שיש לכם את החפיץ הזה ובין שלא - אתם לא באמת צריכים אותו בשביל לפרוס את הגבינות הקשות שלכם יפה לקראת האירוח של שבועות. ולא, אנחנו ממש לא מתכוונים לשלוח אתכם למגירת הסכינים ולצפות שתפרסו פרוסות דקות ויפות בעזרת סכין, טובה ככל שתהיה. כי הדרך הטובה ביותר לפרוס גבינות, חברים, היא בעזרת קולפן תפוחי אדמה, שאנחנו בטוחים שיש לכם בבית: זה קל לביצוע, השכבות יוצאות אחידות בגודלן ובעוביין ובעיקר - לא צריך עוד כלי ייעודי שעולה יותר, בלי שום סיבה נראית לעין.
מכירים את הטריק של פריסת גושי גבינה בקולפן תפוחי אדמה? לא חידשנו לכם כלום? אנחנו שמחים בשבילכם - ורוצים לתת לכם את הגרסה של הטיפ הזה למתקדמים. נכון גוש גבינה? אז גם עם גוש חמאה אפשר! רוצה לומר, אם אתם תקועים עם פרוסת חלה טרייה שמשוועת למריחה הגונה של חמאה ומצד שני עם חבילת חמאה קרה מהמקרר וקשה כאבן - הקולפן יכול להיות המושיע שלכם. קלפו שתי פרוסות של החמאה הצוננת, הניחו על החלה ויאללה בלגן.