אז נכון, שיא הקיץ כבר הרחק מאחורינו ואיתו גם הפירות העונתיים, אבל למזלנו האננס כאן כדי להישאר לפחות עד סוף הסתיו. מי שמהווה שחקן ראשי בשייקים, בסלטי פירות ואפילו במרינדות למיניהן מתפקד בימים אלה בעיקר על תקן מעורר-זיכרונות מחופשות שטופות שמש וחופים טרופיים, כאלה שבמצב הנוכחי הם בגדר חלום בלבד, אבל אם גם אתם, כמונו, נוהגים לנשנש אננס כמו שהוא, בלי תוספות, יש מצב שנתקלתם בתופעה מוזרה ומעצבנת.
מסיבה לא ממש ברורה, אכילת אננס גורמת לאנשים מסוימים לעקצוץ קל בפה, ולא, זו לא סתם רגישות מוגזמת לחמיצות של האננס, מי שחש בו - יודע שמדובר בעקצוץ של ממש. האשם הוא הברומלין - חלבון שנמצא באננס ולא נפוץ במזונות אחרים. "ברומלין מפרק חלבונים אחרים, מה שגורם לתחושה לא נעימה אצל חלק מהטועמים", מסביר ד"ר מייקל טוניק מאוניברסיטת דרקסל בפילדלפיה. לדבריו, אנשים שחווים את התחושה הזו אפילו לא תמיד מבינים שהם מרגישים משהו לא תקין בפה שלהם.
למרות התחושה המשונה, לברומלין יש תפקיד חשוב והוא למעשה מה שהופך את מיץ האננס למרכיב נהדר במרינדות - מכיוון שהברומלין מפרק חלבונים אחרים הוא מזרז את ריכוך הבשר. בפפאיה אגב, ישנו חלבון בשם פפאין שמבצע פעולה דומה.
כדי לנטרל את העקצוץ, פשוט טבלו את האננס שלכם במעט מי מלח טרם האכילה. מלח גורם לברומלין להתחיל לפעול, כך שעד שהוא יגיע לפה שלכם, הוא כבר יסיים את פעילותו ויושבת. מדובר בשיטה שפועלת, ואף על פי שאין מחקר מדויק בנוגע לתמיסת המלח האידיאלית - בדיקות לא רשמיות מעלות שכפית מלח בכוס מי ברז למשך דקה זה בסדר גמור. אתם לא רוצים להשרות אותו לזמן ארוך מדי או עם יותר מדי מלח, כדי לא להרוס את המרקם הייחודי של האננס. לגבי הטעם - אין מה לדאוג, כי מלח, יודע כל מי שהוסיף אי פעם קורט ממנו לעוגה, מעצים את הטעם המתוק.
אגב, גם אפייה או צלייה של אננס ינטרלו את תחושת העקצוץ, ואם אתם אוכלים אננס מקופסאות שימורים, בכלל אין לכם מה לדאוג - החום שהופעל בתהליך השימור יצר אפקט דומה, והאננס המשומר הוא נטול עקצוצים.