ביצים הן ממוצרי המזון היותר רגישים לפגעי הזמן ומזג האוויר (והחיידקים על הקליפה), עד כדי כך שאצל הרבה אנשים הן נקשרות אוטומטית לסלמונלה, על לא עוול בכפן (לפחות לא כל עוד נוהגים בהן כמו שצריך). אבל הפעם אנחנו לא כאן בשביל להבהיל אתכם עם אינפורמציה מסוג "מה יקרה אם תאכלו ביצה לא טרייה" (לא מומלץ!), אלא דווקא ההפך: אנחנו כאן כי אחרי שבמשך שנים רבות היינו בטוחים שביצה קשה היא משהו שאפשר לשמור במקרר יום-יומיים אחרי הבישול, לא יותר, גילינו שזה ממש לא המצב, ואנחנו רוצים לשתף אתכם בשמחתנו.
אם כך, לפי ה-USDA (מחלקת החקלאות של ארצות הברית) ואפילו ה-FDA - לא יום ולא יומיים: ביצים קשות יכולות להישמר היטב במקרר אפילו שבוע שלם. כמובן שזה מגיע עם תנאים: יש להכניס את הביצים למקרר לכל היותר שעתיים אחרי סוף הבישול, ובאופן כללי לא לתת להן לשהות יותר משעתיים בטמפרטורת החדר. שמרתם על הכלל הזה? שבוע שלם אתם יכולים ליהנות מהביצים שבישלתם! לחשוב על כל הביצים שזרקנו לפח...
אחסון ביצים: שתי נקודות קטנות שחשוב להבהיר
1. ביצים קשות אומנם יחזיקו מעמד במקרר עד שבוע, אבל מאכלי ביצים כמו פריטטה, אם במקרה יש לכם שאריות של כאלה, יש לחסל תוך 3-4 ימים.
2. גם ה-USDA וגם ה-FDA פועלים באקלים שאינו האקלים הישראלי. במקרה של הסאונה שאנחנו חיים בה, תמיד עדיף לנקוט משנה זהירות. רוצה לומר, אם בישלתם ביצים קשות ומאיזושהי סיבה הן נשארו במרפסת בחום יולי-אוגוסט, אפילו פחות משעתיים - עשו טובה, פשוט תזרקו אותן לפח.