יש דברים שטעימים רק כשהם טריים. פיצה למשל. ושניצל. ופסטה. תאכלו אותם כשהם יוצאים מהסיר או מהמחבת - ותדעו עונג גדול. תחממו אותם למחרת - תדעו בינוניות צרופה. ואחרי שלושה-ארבעה ימים? רובנו לא יעז לחמם אותם אחרי שלושה-ארבעה ימים, ואם יעז, לא יבין איך העז. נכון? ובכן, לא בדיוק. מה שיפה הוא שלאט לאט אנחנו מגלים שאפילו הדברים שטעימים רק טריים טעימים לפעמים גם לא טריים, כל עוד דואגים לחמם אותם כמו שצריך. מה זה כמו שצריך? זה כמובן משתנה ממאכל למאכל, והיום נדבר על פסטה.
איך מחממים פסטה?
מכיוון שפסטה היא מהמאכלים שכיף להכין מראש לכמה ימים, בער בנו מאוד למצוא את הדרך הטובה ביותר לחמם אותה כשהיא יוצאת מהמקרר. אנחנו אוהבים להכין חבילה של פסטה ולשמור אותה במקרר בקופסה כמו שהיא, ללא רוטב. ככה אנחנו יכולים לצוות לה בכל יום תוספות אחרות, לפי החשק של אותו היום.
אם כך, מתברר שהדרך הטובה ביותר לחמם מחדש פסטה ללא רוטב היא להעביר אותה למסננת, להרתיח סיר עם מים ולטבול את המסננת עם הפסטה במים הרותחים למשך 30 שניות. זהו! כך תקבלו פסטה חמה שסימני הזמן לא ניכרים בה, ובוודאי שאינה סובלת מקצוות יבשים כמו שקורה כשמחממים פסטה במיקרו (ותכלס, גם בתנור).
אם הפסטה במקרר שלכם כבר מעורבבת עם הרוטב, החיים שלכם פשוטים יותר, כי אפשר לחמם אותה בכל דרך שהיא: על מחבת תוך ערבוב, במיקרו (עדיף גם לערבב מדי פעם) או בחום בינוני בתנור, בכיסוי של נייר אלומיניום (במקרה הזה, תהיו חמודים ותפזרו קצת פרמזן מלמעלה בחמש הדקות האחרונות).