האינטרנט מפוצץ בטיפים איך לסחוט יותר מיץ מלימון, וברובם יש משהו. אבל יש טיפ אחד שעוקף את כל אלה בסיבוב, והוא הטיפ של איאן קנאואר ממגזין "גורמה" (Gourmet) עליו השלום, שגורס שבמקום לחצות את הלימון לרוחב, פשוט חוצים אותו לאורך, כלומר, מהעוקץ (מקום חיבור הגבעול) ועד הפיטם. הנה, ככה:
עשיתם את זה? עכשיו לא חשוב אם תסחטו את הלימון ידנית או במסחטה - תקבלו יותר מיץ. ואנחנו לא מדברים על כמות זעירה אלא על משהו שיכול להגיע לעד פי 3. הסיבה היא שחיתוך לאורך חושף הרבה יותר מבשרו של הלימון, ובכך מאפשר גישה נוחה יותר למיץ שבו. מה שכן, אפילו קנאואר ממליץ לחמם את הלימון כמה שניות במיקרו אם הוא מאוחסן במקרר, ולגלגל אותו באסרטיביות על משטח העבודה לפני החיתוך. רוצה לומר, זה לא במקום הטיפים האחרים, אלא בנוסף.