לכל אחד יש את הסוד שלו לקציצות רכות ועסיסיות, וכל אחד נשבע שהשיטה שלו היא הכי מעולה שיש. עד היום הספקנו לשמוע על קוואקר במקום פירורי לחם (האמת, אימצנו), תפוח אדמה מגורר (למי יש כוח), אבקת סודה לשתייה (תמיד מפחיד אותנו קצת) ואפילו מי סודה (מוזרררר). ואז באה השיטה של עז תלם, הוא ה-Kitchen Coach, איש שאחראי לחלקים נכבדים בהשכלה הקולינרית של רבים מאיתנו, והוסיף לנו עוד שיטה לארסנל, והפעם כזו שלא דורשת שום רכישה מיוחדת או - לא עלינו - לכלוך של פומפייה.
הטיפ של תלם, שנתקלנו בו לראשונה במתכון הזה לקציצות עם מנגולד ולימון, דורש שני דברים, את שניהם אנחנו מהמרים שיש לכם במטבח: 1. בצל, ו-2. מיקרו.
זה הולך ככה: מכניסים בצל בינוני (לא מקולף!) בכלי סגור למיקרו ומחממים בעוצמה גבוהה עד שהוא מתרכך לגמרי (עניין של 12 דקות בערך). יש? עכשיו מניחים לו להתקרר, מקלפים ואז קוצצים אותו דק. את הבצל הזה מוסיפים לתערובת הקציצות, והופ - הבטחתם לעצמכם קציצות שכל מי שינעץ בהן שיניים יבקש מיד מתכון. רכות רכות, כאילו מישהו מלטף אתכם מבפנים. ועז תלם מסביר: בצל שעבר ריכוך במיקרוגל מגיע לרמת נימוחות גבוהה יותר מאשר בצל חי, ולכן תורם לעסיסיות של הקציצה (מתכון מפורט מאוד לקציצות ברוטב עגבניות של עז תלם מחכה לכם כאן).
רוצים להיות עצלנים לגמרי? חממו את הבצל בקערה חסינת חום גדולה יחסית, ואז תוכלו לערבב בה את כל מצרכי התערובת. רק לא לשכוח ללוש את הבשר טוב טוב, כן?